Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de

Atalay: "(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Milletin adayı' sloganı) Keşke siyaset yapan herkes başbakanımız kadar milletin adamı olsa" "(CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun emniyetteki 'paralel yapı' operasyonu ile ilgili açıklamaları) Genel Başkanın söylediği ne manada bilmiyorum ama paralel yapının nasıl.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nda cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milletin adayı' sloganı için söylediği sözlere ilişkin, "Keşke siyaset yapan herkes başbakanımız kadar milletin adamı olsa" dedi.

Atalay ve beraberindeki Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Başkanı Mürsel Akçay, cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu'nu ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Atalay, Başbakanın milletin adamı olduğunu herkesin bildiğini söyledi.

Atalay, bu konuda kimsenin bir tereddüdünün de olmadığını anlatarak, AK Parti'nin millete güvenen, milletin oyunu en önemli gören bir parti olduğunu dile getirdi.

Başbakanın milletin sevgisine sahip olduğunu ifade eden Atalay, "Allah ona fazlasıyla vermiş. Dolayısıyla kıskanmasına gerek yok. Keşke siyaset yapan herkes başbakanımız kadar milletin adamı olsa. Biz milletle siyaset yapıyoruz. Bir Allah'ın yardımı… Sonra milletin desteği… Bu bizim sloganımızdır. Esas olarak 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' ilkemizdir. Dolayısıyla insan, millet odaklı bir siyaset yapıyoruz. İlk kurulduğumuz günden beri böyle. ve bizim liderimiz, genel başkanımız da bunların sembolüdür. Doğrusu her vesileyle bunları söyler. O billboardlardaki ifade de çok yerinde olmuş. Çok beğendim" ifadesini kullandı.

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "paralel yapı" operasyona ilişkin açıklamaları

Atalay, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun emniyetteki "paralel yapı" operasyonu ile ilgili kullandığı "Paralel devlet varsa bir numaralı sorumlusu ülkeyi yöneten kişidir" ifadelerine ilişkin, "Genel Başkanın söylediği ne manada bilmiyorum ama paralel yapının nasıl geliştiğini falan herkes biliyor" dedi.

Paralel yapıyla ilgili bugün yine bir operasyonun olduğunu hatırlatan Atalay, bunun birinci operasyonun devamı gibi olduğunu vurguladı.

Atalay, yine paralel yapının gündeme geldiğini belirterek, bu operasyonların devam ettiğini ve edeceğini dile getirerek, "Devam etmesi de lazım. Hükümet olarak da bizim o konuda karalılığımız var. Onu da ifade etmiş olayım" diye konuştu.

Gazze'deki Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki ateşkes

Gazze'de başlayan 72 saatlik ateşkesin sürekli hale gelmesini dileyen Atalay, bu ateşkesin mutlaka sınır kapılarından Gazze'ye, Filistin'e yardımın gönderilmesini de içermesi gerektiğini kaydetti.

Atalay, ya karadan, ya denizden, yada havadan, bir şekilde oraya insani yardımların ulaşması gerektiğini belirterek, "Türkiye olarak hem ateşkes için gayret ederken, bir yandan da oraya insani yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Şu anda da bu çalışmamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Yarın yine TOBB ve sivil toplum kuruluşlarının göndereceği yardımlar var. Onlarla ilgili de yarın saat 11: 00'de bir tören yapacağız inşallah. Biliyorsunuz ramazan ayı ve bayram süresince hep Gazze'ye yardım ulaştırmak için uğraştık. Bir yandan Irak'a Türkmenlere yardım ulaştırma, bir yandan da Gazze'ye. Bu konuda da hamdolsun çok başarılı olduk" dedi.

Atalay, sadece Irak'taki Türkmenlere 92 tır yardım gönderdiklerini ve şu anda orada Türkmenlerin yaşaması için 20 bin kişilik bir çadır kent kurduklarını belirtti.

Çadır kenti kurarak Türkmenlere teslim edeceklerini anlatan Atalay, "Bir de Gazze'ye en fazla insani yardım ulaştırma çabası içerisinde olan biziz. Türkiye bu konularda çok hassasiyet gösteriyor. Bu hükümetimizin en önemli hassasiyetidir. Dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumdan yana tavır koyuyoruz. Şu anda da Gazze ve Filistin'e ulaştırabileceğimiz bütün kanalları kullanmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Beşir Atalay Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title