Haberler

Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'da, 'Terör' ve 'Demokratikleşme' Vurgusu Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Partisi Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada, üç kafadarın, üç şaşkın ördeğe döndüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Partisi Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada, üç kafadarın, üç şaşkın ördeğe döndüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın miting yapacağı alan saatle öncesinden süslendi. Topçu Meydanı'nda gerçekleşen miting alanına Beddiüzzaman Said Nursi'nin büyük posteri asılarak üzerine, 'Hizmet için Mekke'de de olsaydım buraya gelirdim' yazısı yazıldı.

Miting alanında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Miting alanına gelen vatandaşlardan bazıları yaşanan izdiham nedeniyle baygınlık geçirdi. Başbakan Erdoğan, miting sırasında meydana gelen izdiham nedeniyle koridor açılmasın istedi. Polislere bu konuda yardımcı olmasını istedi. Erdoğan, istediği gibi koridor açılmayınca, emniyet müdürüne "Sen ne iş yapıyorsun, oradan seyrediyorsun" diye kızdı.

Miting alanında açılan ilginç dövizlerden bir tanesi ise "Sana 'hırsız' diyorlar evet doğru. Sen bizim kalbimizi çaldın" yazılı döviz oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa halkını selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Biz Allah'tan başka kimsenin karşısında eğilmeyiz. Sadece rükuda başka yok. Şanlıurfa evliyalar şehri Şanlıurfa, şairler şehri, ilim şehri, sanat şehri Şanlıurfa seni hürmetle selamlıyorum. Ey Şanlıurfa alem siye heyran, ben siye gurban. Urfalıyım ezelden, gönlüm geçmez sizlerden, gönlümün gözü çıksın iyi ki sizi sevdim ezelden. Seni gönülden selamlıyorum Şanlıurfa. Rabbim evlerinizden huzuru yüreklerinizden bu sevdayı eksik etmesin. Rabbim bu muhabbetimizi kardeşliğimizi daim etsin. Şanlıurfa bugün Başbakanına, AK Parti'ye, hükümete, demokrasiye sahip çıkıyor. Sandığın rengi bugün belli olmuştur. 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğimizde bir çok sorun vardı ancak en önemli sorun terördü. Milletçe huzurumuz kaçtı, canlar yandı, insanlar öldü. Güneydoğudaki şehirlerimiz hizmetlerden uzak kaldı. Hastaneler, üniversiteler, yollar yapılmadı. Biz geldik, şuana kadar Şanlıurfaya yapılan yatırımların bedeli 18 katrilyondur. Cumhuriyet tarihindeki yatırımları toplayın bu rakamı bulmaz. Terör sorununu hukuk içinde, hamd olsun çözüyoruz. Kardeşlerim bu sorunu demokrasiyle, bu sorunu yatırım, hizmetle çözeceğiz dedik. Bu sorunu çözmeyelim diye bize çok saldırılar yaptılar, tahrikler yaptılar. Partimizi kapatmaya çalıştılar ama başaramadılar. Ama biz durmadık, devam ettik. Millet bize yürü dedi; yürüdük. Çıkarken uzun ince bir yoldayız, yürüyüyoruz gündüz gece demiştik. Bu yola elimizi, kolumuzu, hatta bütün bedenimizi koyduk. Bu meseleyi er yada geç çözeceğiz dedik".

Önce Oslo sürecini sabote ettilerini belirten Erdoğan, "Arkasından MİT Müsteşarımızı tutuklamak ve onu devre dışı bırakmak istediler. Akasından Paris'te cinayetler işlediler. En son 17 Aralık, 25 Aralıkta saldırarak çözümü durdurmak istediler. 16 Kasım 2013 tarihinde Barzani Diyarbakır'a geldi. Şanlıurfalı İbrahim Tatlıses Diyarbakır'a geldi. 38 yıldır memleketinden ayrı olan Şivan Perver Diyarbakır'a geldi. O gün Tükiye'nin tamamında barış umudu, çözüm umudu, kalıcı bahar umudu çoğaldı. Peki ne yaptılar; bir dershane meselesi çıkardılar. Bu muhteşem buluşmayı gölgelemek istediler. Arkasından 17 Aralık, 25 Aralık. Kim yaptı bunu? Pensilvanya'daki bir zat ve onun buradaki maşaları. Yargının içinde, emniyet güçlerinin içerisinde de örgütlenmişler. Güneydoğu'daki bahar havasından rahatsız oldular. Gelişmelerden, kalkınmadan, kardeşlikten rahatsız oldular. Şanlıurfa ile Trabzon'un, Van ile İzmir'in kucaklaşmasından, 77 milyonun bir ve beraber olmasından rahatsız oldular. Birlikte Türkiye olmasından rahatsız oldular. Size bir hatırayı anlatacağım. Beddiüzzaman Said Nursi 67 yıl önce 'Beni Urfaya götürün' dedi. Talebeleri onu buraya getirdiler. Burada İpek Palasa yerleşti. Polisler onu geri götümek istediler, hasta haliyle geri göndermek istediler. O zamanki Demokrat Partinin İl Başkanı polisin önüne geçti. Said-i Nursi'yi hiçbir yere götüremezsiniz, dedi. Şanlıurfa o gün tarih yazdı. Şanlıurfa, Said Nursi'yi teslim etmedi. Bundan 54 yıl önce 23 Mart'ta Hakk'a yürüdü. Şanlıurfa'da büyük bir cenaze merasimi düzenlendi. Ardından 27 Mayıs müdahalesi oldu. Hayatı boyunca Said Nursi'ye huzur vermeyen zihniyet, (CHP zihniyeti) maalesef öldüğünde de onu rahat bırakmadı. Said-i Nursi'nin dirisine zulmedenler, ölüsüne bile tahammül edemediler. CHP ve Said Nursinin izinden gittiğini iddia eden Pensilvanya el ele kol kola dolaşıyorlar. Said Nursi'nin ölüsüne bile tahammül edemeyenler ile Pensilvanya'daki zat birlikte hareket ediyorlar. Said-i Nursi'nin aziz hatırası, bu birliktelikle yara alıyor. Bilinmeyen bir yere Said Nursi'nin naaşını götürüp gömüyorlar. Kim yapıyor CHP. Bunların televizyonundaki bir dizide Sevgili Peygamberimizi Miraç'tan indiriyorlar; kamyonete bindiriyorlar. ve bu senaryoyu kim onaylıyor biliyor musunuz? Pensilvanyadaki zat. O dizide sadece Peygamber Efendimize değil, benim Kürt kardeşime hakaret ediliyor. Kadeşliğimize, çözüm sürecine hakaret ediyor. Kürt olduğu için için Said-i Nursi'den ayrı kaldığını bizzat kendisi söylemiştir. Bugün de bu ırkçılık devam ediyor. Pensilvanyada ki zat, birliğin önüne geçmek için CHP'yi MHP'yi kullanarak yapıyor. Oslo, MİT hadisinde başarılı olamayanlar, 17 Aralık sürecinde başarılı olacağını zannetti. Pensilvanya, CHP ve MHP'yi aldattı. 'Hükümeti düşüreceğiz' dedi. Elimizde ses kayıtları, montajlar, dublajlar var, dedi. CHP ve MHP'nin Genel Başkanları buna aldandılar. Hesapları bozuldu, tuzakları bozuldu. Şimdi ortalıkta kala kaldılar. Üç kafadar, üç şaşkın ördeğe döndüler" dedi.

Konuşmasında kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan "Şimdi çıkmış bu Kılıçdaroğlu, 'Bu Başbakan ya cezaevine gider, yada yut dışına gider' diyor. Sen kimsin, senin bedenin ney? Senden olsa olsa ancak İstanbul'un Tahta Kalesinde kasetçi olur. Sen ne zamandan beri bu ülkenin Başbakanını yargılamaya başladın. Anlaşılıyor; Pensilvanyada ki zat buna akıl vermiş. Biz onun da defterini düreceğiz demiş. Said-i Nursi diliyle, 'Zalimler için yaşasın cehennem' diyorum. Kardeşlerim bu yolda emin adımlarla gideceğiz. Bu mücadelede çok şehit olanlar oldu. Ne olur yani bizde şehit olsak. Ondan daha yüce, daha güzel makam var mı? Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi çok kez söyledik.

Aldatıldıklarını 30 Mat akşamı anlayacaklar. Siyaset meydanda yapılır. Kimisi bir terör örgütünün ardına sığınıyor oradan yapıyor. Bu bildiğiniz dini bir cemaat değil, siyasi örgüttür. Bunlardan ne ararsan var. Yalan, iftira, takiyye, fitne ve fesat var. İftira ve yalanla siyaset yapılmaz. Siyaset şantaj ve tehditle yapılmaz. Bir kez daha çuvalladılar. 30 Mart'ta bu millet korsan siyasete çok anlamlı cevap verecek. Korsan siyaseti elinin tersiyle itecek. Şu anda Persilvanya son kirli numaralarını, son montajlarını sürmeye başladı. Amaçları siyaseti esir almak. Neyiniz varsa dökün ortaya. Benim milletim size inanmıyor. Geçenlerde bir televizyon programına çıktım. Montajların nasıl yapıldığını gösterdim. Bahçeli Öcalan'a nasıl methiyeler düzüyor. Aynı şeyi Kılıçdaroğlu'na da; İstanbul adayı Sarıgül'ün nasıl düzenbaz olduğunu anlatıyor. Aynen bunu bunlar bizim için yapmaya çalışıyorlar. Sen meydanda ne yapıyorsun onu söyle. Ey CHP, ne hizmet yaptın bu millete onu anlat. Kılıçdaroğlu buraya geliyor mu? Şanlıurfa programda yok. Onlar kumsallarda siyaset yapmaya devam etsin. Biz kumsalda da buarda da yaparız. Bahçeli Sivas'tan öteye geçebiliyor mu? Geçemez. Onlar için Türkiye 780 bin kilometre değil. Ama biz her herde yaparız. Bizim için 780 bin kilometrenin hepsi Türkiye'dir.

BDP sen nerede yapıyorsun? Şanlıurfa; gelin 30 Mart'ta BDP'ye güzel bir cevap verin. Şanlıurfa sizi büyük şehir kim yaptı? Bu üç partinin hepsi büyük şehir olmanıza karşı çıktı. Bunların derdi hizmet değil. Bunların derdi ideolojik siyaset.

Bunlar gittikleri yerlerde 'AK Parti'den başka kime oy verirseniz, verin' diyorlar. Bu ara ablalar çıkmış meydana. Bizim ablalarımız bize yeter. Bir de abiler çıkmış. Bizem abilerimiz bize yeter. Son seçim 21 buçuk milyon oyla sandıktan çıktık. İnşallah bu seçim daha farklı olacak. Sizin bu İmamınız 11 sene önce ne diyordu? O zaman AK Parti'ye oy verin diyordu. AK Parti aynı yerinde duruyor. İmamınız ya 11 yıl önce yanlış yaptı, ya da şimdi yanlış yapıyor. Sandığın rengi belli oldu. Bu paraleller belli oldu. İşyerlerinde AK Partiye oy vermeyin diye adete 28 Şubat'taki gibi ikna odaları kurdular. İkna olmazlarsa işten atıyorlar. Ben buradan üniversiteli gençlerimize sesleniyorum. Bütün Kedi Yurtlar Kurumunda boşluklar tespit edildi. Sizleri oraya alabiliriz. Hemen onların yurtlarını boşaltın. Sizleri yurtlarda ağırlayacağız. Olmadı; otellerde ağırlayacağız. Bu sorunu ortadan kaldıracağız" dedi.

Çözüm sürecinın başarıyla ilerlediğini belirten Erdoğan, "Allah'a hamd olsun acı haberler almıyoruz. Bölgenin cehresi değişiyor; kepenkler açık kalıyor, yatırımlar geliyor. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu kalıcı bir baharı yaşıyor. Bu huzuru bu baharı hep beraber yaşayacağız. Eski Tükiye'ye dönülmesine, kana kaosa dönülmesine asla izin vermeyeceğiz. Demokratikleşme paketini çıkardık. Ayrımcılığa büyük cezalar getirdik. Sen Kürtsün, Türksün, Arapsın, sen sakallısın, bıyıklısın diyenlere, başörtülüsün diyenlere, ağır cezalar getirdik.

Kardeşlerim bu oyun 30 Mart'ta bozulur. Ne diyorlar? AK Parti yolsuzluk yapıyor. Şanlıurfa 18 trilyon yatırım aldı. Kardeşlerim Şanlıurfa niye Cmuhriyet tarihi boyunca bu yatırımı alamadı. 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmış, biz 10 senede 17 bin kilometre yol yaptık. Yolsuzlukların iktidarı bunu yapabilir mi? Cumhuriyet tarihinde yapılan okulların yarıdan fazlasını biz 10 senede yaptık. Öğrencilerimiz 45 TL burs alıyordu, şimdi 300 TL burs alıyorlar. 76 üniversite vardı, şimdi 175 üniversite var. Suriye tarafında işler normalleşmeye başladığında Akçakale sınır kapısını da açacağız.

Suruç'ta tarihi bir açılış gerçekleştireceğiz. Ülkemiz en uzun, dünyanın 5. büyük tünelinin açılışını yapacağız. Suruç tüneli 2 trilyona mal oldu. GAP'ın en önemli projelerinden biri. 17 bin 185 metre uzunluğundakı tüneli tamamladık. Dağları deldik, dağları. Niye? Size sevdalıyız. Bu kuruyan topraklar suya hasret. Bu suyu biz getiriyoruz. Dağları delerek bu suya hasret olan topraklar Suruç Tüneliyle hayat buldu. Atatürk Barajından Suruç Ovasına su bırakmaya başlıyoruz. Saniyede 900 metre küp suyu Atatürk Barajından alacak ve Suruç Ovasında 950 bin dönüm araziyi sulayacak. Şanlıurfa'yı 2023'e kadar hızlı trenle buluşturacağız. Şanlıurfalının artık ulaşım ağları genişleyecek. Uçak var mı, yollar pırıl pırıl mı? Bir de hızlı tren olursa tadından doyum olmaz.

Şanlıurfa'ya 2002 yılı 29 kilometre bölünmüş, 10 senede 501 kilometre bölünmüş yol yaptık. Peki bu BDP diğer yerlerde ne yaptı. Diyarbakır'da ne yapmış ki Şanlıurfa'da yapsın? Siyasi Kürtcülüğe oy vermeyin, hizmet Kürtçülüğüne oy verin. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çekeziyle, Arabıyla, Romanıyla biz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiyeyiz, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Batıda ne varsa Doğu'da Güneydoğu'da o olacak. 10 Sene önce Şırnakta Hava Limanı olacak dense inanır mıydınız. Hakkari'ye yapacağız terör örgütü engelliyor. Hakkari'de teröristlere rağmen yapacağız. Hakkaridekiler de benim kardeşim. Onlara da yapacağız. Ayırım yok. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik."

Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa mitingine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Millî İstihbarat Teşkilatı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

title