Haberler

Başbakan Erdoğan Beyin Cerrahlarıyla Buluştu

Başbakan Erdoğan Beyin Cerrahlarıyla Buluştu

BAŞBAKAN ERDOĞAN BEYİN CERRAHLARIYLA BULUŞTU

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Asya-Anadolu Beyin Cerrahi Dostluk Kongresi üyeleriyle yemekte bir araya geldi

* Erdoğan:

"İstanbul'un, 2017'de yapılacak Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi için son derece uygun, elverişli, her açıdan isabetli bir şehir olduğuna inanıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Uluslararası Asya-Anadolu Beyin Cerrahi Dostluk Kongresi üyeleriyle yemekte bir araya geldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı yemekte konuşan Erdoğan, İstanbul'daki toplantıya ev sahipliği yapan Türk Nöroşirürji Derneği'nin yöneticilerini başarılı organizasyonlarından dolayı tebrik ederek, "Umarım kelimeyi doğru telaffuz etmişimdir. Çünkü ben ekonomistim. Zira, bu dalda 6 yıl eğitim gören asistanların ilk 1 yıllarını kelimeyi doğru telaffuz etmekle geçirdikleri şeklinde latife yapıldığını duydum. Ben, Türkçe'ye en yakın çevirisini, sinir cerrahisi kavramını izninizle kullanmak isterim" diye konuştu.

İstanbul'un kadim tarihi, renkli kültürü ve zengin medeniyetiyle, tüm zamanların bir kültür ve hoşgörü başkenti olmayı ziyadesiyle hak ettiğini söyleyen Erdoğan, bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığını da yaptığı İstanbul'un geçmiş ile geleceği, doğu ile batıyı, Asya ile Avrupa'yı aynı anda ziyaretçilerine cömertçe sunan eşsiz bir şehir olduğunu anlattı. Erdoğan, son dönemde yaptıkları büyük ölçeklerdeki yatırımlarla, İstanbul'un çehresini ciddi şekilde değiştirdiklerini kaydederek, bir yandan tarihi muhafaza ederken, tarihi eserleri, gizli kalmış hazineleri açığa çıkarırken, diğer yandan modern bir şehir, modern bir altyapı inşa etmek için çok yoğun çalıştıklarını ifade etti. Erdoğan, konuşma yaptığı kürsünün arkasındaki tabloyu göstererek, "Şu arkamdaki tablo İstanbul'un özetidir. Ama çok çok küçük bir özetidir" dedi.

Erdoğan, İstanbul'un öncelikle bir tarih ve kültür şehri olduğunu, çok sayıda medeniyetin İstanbul'da iz bıraktığını anlatarak, "Adeta zaman tünelinde seyahat ettiğinizi, İstanbul'un hemen her sokağında hissedebilirsiniz. Nitekim, 10 milyona yaklaşan ve her yıl artan turist sayısı da İstanbul'un bu vasfını teyit eder. İstanbul aynı zamanda bir ticaret ve finans şehridir" diye konuştu. İstanbul'u merkez alarak 2 saatlik uçak yolculuğu çerçevesinde çizilecek bir dairenin Asya, Avrupa ve Afrika'da dünya nüfusunun önemli bir kısmını içine alacağını Erdoğan, son dönemde, İstanbul'un uluslararası finans merkezi olması için planlamalar yaptıklarını ve bunları uygulamaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

İstanbul ile ilgili iki hususa dikkat çeken Erdoğan, şunları dile getirdi:

"İstanbul, kültür turizmi noktasında dünyanın ilgisini üzerinde topladığı kadar, sağlık turizmi ve kongre turizmi noktasında da artık çok daha fazla ilgi görüyor. Son dönemde sağlık alanında yaptığımız büyük yatırımlar ve köklü reformlarla, İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizi uluslararası sağlık merkezlerine dönüştürmeye başladık. Temiz havasıyla, termal sularıyla, modern hastaneler ve eğitimli sağlık personelimizle artık dünyada sağlık hizmetlerinde daha fazla tercih ediliyoruz. Yine kongre turizmi noktasında son dönemde büyük atılımlar yaptık. Bu alanda alt yapıyı güçlendirdik. Uluslararası ölçekte kongre merkezlerini İstanbul'a kazandırdık. Harbiye Kongre Merkezi'ni, bir kongre vadisine dönüştürdük ve bölgemizin en büyük kongre merkezlerinden birini, İstanbul Kongre Merkezi'ni burada inşa ettik. Başta NATO zirvesi, IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantısı, Dünya Su Kongresi olmak üzere önemli organizasyonları başarıyla tamamladık. Açıkçası, İstanbul'un, 2017'de yapılacak Dünya Beyin Cerrahisi Kongresi için son derece uygun, elverişli ve her açıdan isabetli bir şehir olduğuna inanıyoruz. Hükümet olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada, Harbiye Kongre Merkezinin ücretsiz tahsisi konusunda üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

6. Karadeniz Ülkeleri Sinir Cerrahisi Kongresi, 1. Ortadoğu Ülkeleri Sinir Cerrahisi Sempozyumu, Türk-Kore Sinir Cerrahları Dostluk Toplantısı'nın da başarıyla tamamlandığını ifade eden Erdoğan, Eylül ayında 9'uncu Asya Sinir Cerrahisi Kongresi'nin yine İstanbul'da yapılacağını da aktardı. Erdoğan, "Biz, tarihi ve kültürel zenginliğimizle, güçlü kongre altyapımızla, çok değerli bilim adamlarımızla, en önemlisi de Türk misafirperverliğiyle, 2017 Kongresi'ni burada gerçekleştirmekten, kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacağız. Esasen, tek başına İstanbul, bütün güzellikleriyle, bütün zenginliğiyle bu kongreye farklı bir boyut kazandırmak için hazırdır. Eylül ayında Brezilya'da yapılacak oylamada İstanbul'un tercih edilmesini gönülden arzuladığımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Erdoğan'a, Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Murad Bavbek tarafından 2017 yılında yapılacak kongrenin İstanbul'a getirilmesi konusundaki desteklerinden dolayı plaket sundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title