Haberler

Başbakan Davutoğlu'ndan İran Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu (Ambargoların kalkması) Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu

(Ambargoların kalkması) Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Bununla birlikte, bütün dünyanın da, Türkiye'nin de, İran'ın da önem vermesi gereken husus, Ortadoğu bölgesinde tüm ülkelerin yapıcı katkıda bulunarak bölgemizdeki yıkımın, bölgemizdeki şiddetin ve baskının sonunu getirecek bir perspektifle ortak çalışma yürütmek. Bu gelişme böyle bir perspektifin önünü açar

Haber-Kamera İbrahim YILDIZ İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran'a uygulanan uluslararası ambargoların kaldırılmasıyla ilgili olarak, Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Bununla birlikte, bütün dünyanın da, Türkiye'nin de, İran'ın da önem vermesi gereken husus, Ortadoğu bölgesinde tüm ülkelerin yapıcı katkıda bulunarak bölgemizdeki yıkımın, bölgemizdeki şiddetin ve baskının sonunu getirecek bir perspektifle ortak çalışma yürütmek. Bu gelişme böyle bir perspektifin önünü açar dedi.

Davutoğlu, beraberindeki heyetle birlikte İngiltere, İsviçre ve Almanya'yı kapsayan seyahatinin ilk durağı olan İngiltere'ye gitti. TC-TUR adlı uçakla, aralarında Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek'in de bulunduğu kalabalık bir heyetle İngiltere'ye giden Başbakan Davutoğlu'nu, Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer ilgililer uğurladı.

Davutoğlu, hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, Bugünden geçerli olmak üzere uluslararası platformda İran'a karşı uygulanan ambargolar son buldu. Uluslararası nükleer programdaki uzlaşı nedeniyle böyle bir karar alındığını biliyoruz. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine şunları söyledi

Şimdi herşey den önce, Dışişleri Bakanı'yken de nükleer anlaşma ve İran nükleer anlaşmasının çok şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve İran'a yönelik ambargonun kaldırılması şahsen çok yoğun bir şekilde katkıda bulunmaya çalıştığımız bir süreçti. 2010 yılında Tahran Anlaşması'na o zaman sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken, ben Dışişleri Bakanı'yken, bu ambargonun kalkmasına en çok çaba harcayan taraflardan biri olmuştuk. İran'a yönelik ambargonun kalkmasından memnuniyet duyuyoruz. Bölgemizde kısıtlayıcı ambargoların bölgesel kalkınmayı olumsuz etkilediği ve sonuç üretmediği kanaatindeyiz. Gerek nükleer anlaşmanın adım adım yürütülmesinde sağlanan gelişmeleri, gerekse ambargoların kalkmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu ambargonun kalkmasıyla Türkiye-İran ilişkilerinin de ekonomik alanda ivme kazanacağını umuyoruz. Bununla birlikte bütün dünyanın da, Türkiye'nin de, İran'ın da önem vermesi gereken husus, Ortadoğu bölgesinde tüm ülkelerin yapıcı katkıda bulunarak bölgemizdeki yıkımın, bölgemizdeki şiddetin ve baskının sonunu getirecek bir perspektifle ortak çalışma yürütmek. Bu gelişme, böyle bir perspektifin önünü açar. Kendi halklarıyla gerilimler yaşayan ve 2,5 milyonu bizde olmak üzere milyonlarca Suriyelinin ülkelerini terk etmesine neden olan zulüm karşısında, yine bölge ülkelerinin tam da bugünlerde başlayacak olan Suriye'de siyasi görüşme sürecine pozitif katkıları olur ve bölgedeki olumlu atmosferin gelişmesine katkıları bulunur. Aksi takdirde bunun üzerinden yeni gerilimlerin ortaya çıkmasını hiçbirimiz tasvip etmeyiz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title