Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "PKK, PYD, YPG, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleri Almanya'da çok büyük bir rahatlıkla faaliyette bulunmakta, para toplamakta, toplantı ve gösteri yapmakta, terörist devşirmektedirler, Türkiye'nin aleyhine her tür çalışmayı yapmaktadırlar.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, " Pkk, PYD, YPG, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleri Almanya'da çok büyük bir rahatlıkla faaliyette bulunmakta, para toplamakta, toplantı ve gösteri yapmakta, terörist devşirmektedirler, Türkiye'nin aleyhine her tür çalışmayı yapmaktadırlar. Bunu Türkiye'nin kabul etmesi mümkün değildir." dedi.

Bozdağ, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"ABD ile Türkiye arasında kurulması kararı alınan ortak mekanizmalar vardı. Bunların ilk toplantısı 8 Mart'ta yapılacak. Bu toplantılara ilişkin Türkiye'nin hazırlığı ne durumda? Masada hangi konular olacak?" şeklindeki soruya Bozdağ, "8 Mart'ta Washington'da başlayacak toplantının konusu Suriye. Suriye'deki bütün gelişmeler, PYD, YPG, KCK, DEAŞ terör örgütü dahil, bölgede olup bitenleri kapsayan bir müzakere söz konusudur." cevabını verdi.

Bozdağ, ileri tarihlerde de diğer konularla ilgili ortak mekanizmaların işleyeceğini belirterek, iki ülke dışişleri bakanlarının 18-19 Mart tarihlerinde bir araya gelebileceğini ama tarihin net olmadığını, bakanların toplantıda nihai değerlendirmeyi yapacaklarını söyledi.

"Mağduriyetten sonra atılacak adım ayrı, mağdur olmayı önleyecek adım daha ayrı"

Bir muhabirin, "cinsel istismara yönelik önleyici tedbirlerin alınması, zina konusundaki çalışmaların nasıl ilerlediği, meslek odalarının başındaki 'Türk' ifadesinin çıkarılmasına dair hazırlıklara" yönelik soruları üzerine Bozdağ, meslek odalarıyla ilgili konunun Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olmadığını bildirdi.

Çocukların istismarı konusunda Bakanlar Kurulu'nda detaylı bir değerlendirme yaptıklarını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Sayın Bakanımız çok detaylı bir sunum yaptı. Bütün bakanlarımız da sunumdan sonra katkıda bulundu. Cezaların caydırıcılığı, suçların işlenmesini önlemede büyük bir etkiye sahip. Bunda hepimiz hemfikiriz ancak ceza bildiğiniz gibi suçun işlenmesinden sonra devreye giriyor. Bir çocuğumuz mağdur hale geliyor. Çok kötü sonuçlarla karşılaşıyor. Ondan sonra devreye giren bir mekanizma. O cezanın verilmiş olması, infazı, o mağduriyeti ortadan kaldırmıyor. O yıkımı yok etmiyor. O nedenle hükümet olarak cezaları artırarak caydırıcılığı yükseltirken, öte yandan da suça muhatap olmadan, suça sürüklenmeden önce, bu tür suçları işleme eğilimi olanların tuzağına düşmeden önce onları koruyucu ve bu tür suçları önleyici, tedbirlerin üzerinde durmamız son derece önemlidir. Mağduriyetten sonra atılacak adım ayrı, mağdur olmayı önleyecek adım daha ayrıdır. O nedenle hükümetimiz bu adımları birbirinden ayırmaktadır."

Bozdağ, bu konuda, ailelere, medyaya, sivil toplum örgütleri ile Milli Eğitim Bakanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığına, gazetelere, üniversitelere ve toplumun bütün kesimlerine büyük görev düştüğünü, bu alanda büyük bir seferberlik yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Risk haritası çıkarılacak

"Eğitici, öğretici, yol gösterici çalışmaların okulda öğretmenlerimiz başta olmak üzere, öğrencilerimize ve bütün alana yayılması, Diyanetin kendi imkanlarıyla bu konuda farkındalığı, bilinci, şuurlanmayı artırıcı çalışmalar yapması, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, diğer ilgili kurumlarımızın ve üniversitelerimizin tamamının bir seferberlik bilinciyle hareket etmesi son derece önemli." diye konuşan Bozdağ, bu konuda çok kapsamlı bir adım atılacağını ve risk haritasının çıkarılacağının altını çizdi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Risk haritası bir takım çalışma yöntemleriyle çıkarılacak. Her yıl biz bunu yapacağız. Nerede risk var, oralar tespit edilerek, özel çalışmalar gerektiğinde yapılacaktır. Pek çok konuda tedbir alınacaktır. Bu tür eğilimi olan kişilerin bazı mesleklerde çalışması tamamen yasaklanacaktır. Bazı mesleklere girecek kişilerle ilgili psikoteknik bazı incelemeler yapılacak. O incelemelerden geçenlerin o mesleklere kabulü yapılacak. Bunun gibi pek çok tedbir var ama bu tedbirlerin hepsini son halini almadan paylaşırsak yanlış olur."

Bozdağ, bu konuda hükümetin çocukları korumak için yeni adımlar atmakta kararlı olduğunu, çalışmanın en kısa sürede biteceğini, cinsel istismar suçunu işlemiş olanların, çocukların bulunduğu yerlerde ikametinin ve oralara yaklaşmalarının da yasaklanacağı bildirdi.

Müslüm'ün iadesine yönelik girişimler

Terör örgütü eski PYD/ Pkk eş başkanı Salih Müslüm'ün Türkiye'ye iadesine yönelik talebinin olup olmadığına yönelik soruya karşılık Bozdağ, Müslüm'ün Çekya'da Türkiye'nin talebi üzerine yakalanması, gözaltına alınması, yargı önüne çıkarılması ve serbest bırakılması sürecini yakından takip ettiklerini anlattı. Bozdağ, "Çekya hükümeti, Türkiye ile Çekya arasındaki anlaşmalara ve Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi'ne aykırı davrandı ve orada terör örgütüne destek anlamına gelecek bir karar çıktı. Biz karara dair düşüncelerimizi daha önce ifade ettik." şeklinde konuştu.

Salih Müslüm'ün Almanya'ya gideceğine dair bilgilerin ulaşmasından sonra Adalet Bakanlığının mahkemelerden gelen geçici tutuklama ve Türkiye'ye iade taleplerinin Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla Almanya makamlarına cuma günü itibarıyla iletildiğini bildiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye olarak Salih Müslüm'ün bir terörist olduğunu, Türkiye'de işlenmiş bazı terör suçlarının faili olarak arandığını kendilerine ilettik. Bu konuda Alman yetkililerin tedbir alması ve aramızdaki hukuku uygulaması gerekiyordu ancak maalesef uygulamadılar. Zira bugüne kadar PKK terör örgütü ile ilgili Alman makamları sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız tarafından önlerine binlerce dosya konulduğu halde, bunlara ilişkin maalesef gözle görülür bir ilerleme bugüne kadar kaydedemedik. PKK, PYD, YPG ve Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunan FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleri Almanya'da çok büyük bir rahatlıkla faaliyette bulunmakta, para toplamakta, toplantı ve gösteri yapmakta, terörist devşirmektedirler, Türkiye'nin aleyhine her tür çalışmayı yapmaktadırlar. Bunu Türkiye'nin kabul etmesi mümkün değildir. Biz bu konuda Almanya'nın, Türkiye'ye karşı takındığı ikircikli tavrı her defasında dile getirmeye ve dürüst ve samimi davranmaya davet etmeye devam edeceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Almanya PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title