Haberler

Bakan Yıldız: Yunanistan Doğalgaz Borcunu Ödemeli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partisinin 10'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Sivas İl Başkanlığının düzenlediği iftara katılmak üzere Kayseri'den karayolu ile Sivas'a geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partisinin 10'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Sivas İl Başkanlığının düzenlediği iftara katılmak üzere Kayseri'den karayolu ile Sivas'a geldi. Valilik binası önünde Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, daire müdürleri ve partililer tarafından karşıladı. Valilik ziyaretinde şeref defterini imzalayan Bakan Yıldız'a Vali Kolat Divriği Ulu Camisi ile ilgili bir kitap hediye etti.

KARAYILAN SORUSU

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, petrol boru hatlarına terör örgütünün saldırılarını ve Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Türkiye'nin varlığına, bölünmez bütünlüğüne, üniter devlet yapısına kim kast ederse etsin cevabını bulacaktır. Tabi ki bu yalnızca aziz kanlarıyla şehit ettikleri bizim askerlerimiz değil, aynı zamanda ekonomik olarak da kalkınmaya bütün olarak karşı çıkıştır. Özellikle doğalgaz boru hatlarıyla ilgili zaman zaman teşebbüs ettikleri bu tür müdahalelerin bizi yolumuzdan çeviremeyeceği son derece açık. Ülke ekonomisine zarar vererek herhangi bir yere varılamayacağı hep görüldü. O yüzden bunlar beyhude çalışmadır. Türkiye'nin 2023 yılında bütün unsurlarıyla beraber dünyada yer alması gereken, birlik ve beraberlik içerisinde olacağımıza inanıyorum. Tabi ki örgüt içerisinde temayüz etmiş, ileri çıkmış kişilerin de diğerlerinden farklı olmaksızın mutlaka adaletin pençesinde yakalanacaklarına inanıyorum. "

YUNANİSTAN'IN DOĞALGAZ BORCU

Yunanistan'ın Türkiye'ye olan doğalgaz borçlarıyla ilgili olarak ise Bakan Yıldız şu açıklamayı yaptı:

"Biz şu ana kadar belli bir anlayış içerisinde bugüne kadar getirdik. Tabii ki ülkelerin yaptıkları gerek ticarette, gerekse bir kısım yardımlarında karşılıklı adımlar atması lazım. Biz Yunanistan'ın şu ana kadarki durumuyla alakalı belli bir tölerans, belli bir inisiyatif kullandık ama, bunun da her iki ülkenin çıkarlarına zarar vermeyecek şekilde etkilenmelerini temenni ediyorum. Çünkü doğalgaz üreten bir ülke değiliz biz. Doğalgazı alıp bu şekliyle komşu ülkemize satıyoruz. Bunun bize de zarar vermeyecek şekliyle ilerlemesi lazım. Önümüzdeki günlerde yine doğalgaz borcuyla alakalı Yunanistan'ın tahsilatı ile ilgili arkadaşlarımız gidecek ve yerinde tekrar konuşacaklar. Bu paranın tabi ki alacak kısmımızda kalması söz konusu değil. Bir yapılandırmayla beraber bunların tahsilini yapmamız gerekiyor. Şu ana kadar göstermiş olduğumuz anlayışın, bundan sonraki tahsilatımıza da zarar vermeyeceğine inanıyorum. Mutlaka bu paranın karşılıklı konuşarak, bir noktada mutabık kalınarak tahsil edileceğini ümit ediyorum ve buna inanıyorum. "

Bakan Yıldız daha sonra İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda Sivas'taki enerji sektörü, problemleri ve çözüm önerileri ele alındı. Bakan Yıldız akşam ise partililerle iftarda buluşacak.

GC, HK - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title