Haberler

Bakan Pakdemirli : " Dost Ülke İran'ın Her Zaman Yanındayız"

- Bakan Pakdemirli : " Dost ülke İran'ın her zaman yanındayız"TAHRAN - İran'a resmi ziyaret düzenleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, " Dost ülke İran'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi İran'a resmi ziyaret düzenleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,...

- Bakan Pakdemirli : " Dost ülke İran'ın her zaman yanındayız"

TAHRAN - İran'a resmi ziyaret düzenleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, " Dost ülke İran'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi

İran'a resmi ziyaret düzenleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, programı kapsamında İranlı mevkidaşı Tarım Seferberliği Bakanı Mahmud Hücceti ile bir araya geldi. Pakdemirli görüşme esnasında yaptığı konuşmada iki ülkenin derin ilişkilerine değinerek geçtiğimiz yılda İran'a gerçekleşen tarımsal ihracatın 220 Milyon Dolar olduğunu, İran'dan yapılan ithalatın ise 76 milyon dolar seviyesinde olduğunu bildirdi. Pakdemirli, "İran ile ilişkilerimiz bir tek bizim için değil, diğer komşularımız için de büyük bir önem taşıyor. İki ülke ilişkilerinin derinleşmesini umuyorum" dedi.

Konuşmasında ABD ile İran arasındaki krize değinen Bakan, "Trump yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra, BM tarafından uygulanan yaptırımlara karşı itirazlarımızı sürdürüyoruz. Yeni gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda iş adamlarımız daha fazla adım atması gerektiğini düşünüyorum. Yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında dost ülke İran'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz" şeklinde konuştu.

İran Tarım Seferberliği Bakanı Mahmut Hücceti ise iki ülkenin ticaret sahasının yanı sıra, tarım, eğitim ve araştırma alanlarında da işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. ABD'nin İran'a ülkeye karşı uyguladığı yaptırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Hüccetti ise "Türkiye hükümeti ve milletine, İran'a verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederiz" dedi.

Görüşmenin ardından iki ülke arasında Türkiye-İran 7. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Tutanağı, ŞAP İyi Niyet Beyanı ve Arıcılar Birlikleri Arası İşbirliği Mutabakat zaptı imzalandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bekir Pakdemirli DOST Partisi İran Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title