Haberler

Bakan Coşkun Hatay'da

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Halk Bankası'nın Büyük Bir Kısmının Halka Açılarak Özelleştirilmesi Yönünde Çalıştıklarını Belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler Üzerinden Yaratılacak Suni Krizlerin Ekonomik İstikrara Zarar Vereceğini Söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Halk Bankası'nın büyük bir kısmının halka açılarak özelleştirilmesi yönünde çalıştıklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler üzerinden yaratılacak suni krizlerin ekonomik istikrara zarar vereceğini söyledi.

Sabah saatlerinde Hatay Valisi Ahmet Kayhan ile Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu ziyaret eden Bakan Coşkun, daha sonra aralarında AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin ve Hatay Milletvekili İsmail Soylu'nun da bulunduğu heyetle birlikte Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) esnaf ve sanayi odaları temsilcileriyle bir araya geldi. ATSO'da ikram edilen yöresel tatlıların tadına bakan Coşkun, rüşvet kabul etmediklerini, ancak tatlıya hayır demeyeceklerini söyledi. Basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtlayan Coşkun, Halk Bankası'nın özelleştirileceğini ifade ederek, "Halk Bankası bizim dönemimizde ilk defa kredi kullanma limitinin yüzde 64'ünü esnaf, sanatkarla küçük ve orta ölçekli işletmelere transfer etti. Böylece riski de dağıldığı için azaldı. Bankanın riski sıfır denecek kadar az. Çünkü riski kooperatifler alıyorlar. Orada da risk 10 binde 3 seviyesine düştü. Biz geldiğimizde yüzde 24 batak vardı. Dolayısıyla Halk Bankası tarihinde ilk defa kuruluş amaçları doğrultusunda esnaf, sanatkar ve KOBİ'lerin bankası haline geldi. Bence önemli olan bankanın hisselerine kimin sahip olduğu değil, verdiği hizmet alanıdır. Biz iktidar olmadan önce IMF ile yapılan anlaşma gereği önce özerkleşmesi sonra da özelleştirilmesi kararlaştırılmış. Bu özelleştirme için verilen süre dolduğu için bu süreyi 5 yıl daha uzattık. Bu zaman içinde özelleşecek. Özellikle iş dünyasının ve esnaf kesiminin genel arzusu büyük bir kısmının öncelikle halka açılması, halkla bu harekete girilmesi şeklinde. Biz hükümet olarak bankalara doğrudan müdahale etmediğimiz için toplumun beklentilerini yetkililere ulaştırdık. Ama bu bir pazar meselesidir. Blok satış mı yoksa halka arz mı olacağı yönündeki çalışmalar devam etmektedir. Halk Bankası'nın özelleştirme şartları arasına eğer blok satış olursa en az 5 yıl daha aynı hizmetleri devam ettirme şartını koyduk" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Coşkun, "Ekonomimiz dünyadaki birçok finans kurumunun da hayranlıkla izlediği gibi başarılı bir seviyeye gelmişse bundaki temel faktör siyasi istikrarın sağlanmış olmasıdır. Siyasi istikrar sağlandığı için kesimler arasındaki sosyal barış da devam etmekte ve böylece ekonomik istikrar da arzu edilen seviyede gelişmektedir. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri bahane ederek Türkiye'de suni bir kriz doğurma hareketlerini ben tasvip etmiyorum. Özellikle bu konuda iş dünyamızı hassas olması noktasında daima ikaz ediyorum. Çünkü istikrar bozulursa ekonomimiz de yara alır. Bu nedenle yasaların belirlediği çerçevede seçimler yapılacaktır" diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TÜSİAD'ın ilk kadın başkanı Arzuhan Yalçındağ ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Artık hanımlar evdeki hakimiyetini iş dünyasına da yansıtıyorlar. Başarılar diliyorum. Seçim heyeti onu seçmiş, ben de buna saygı duyuyorum. Ben isabetli bir karar olup olmadığı yönünde yorum yapamam, çünkü bu yanlış anlaşılır. Başarılı bir hanımdır, hayırlı uğurlu olsun."

(OK-MT-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title