Haberler

Baka'dan "Sağlık Turizmi Kümelenmesi" Çalışması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), "Sağlık Turizmi Kümelenmesi" çalışmaları kapsamında özel hastanelerin ardından sektör paydaşları olan, konaklama tesisleri, seyahat acenteleri ve kamu hastaneleri genel sekreterliği ile ortak çalışmaları...

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), "Sağlık Turizmi Kümelenmesi" çalışmaları kapsamında özel hastanelerin ardından sektör paydaşları olan, konaklama tesisleri, seyahat acenteleri ve kamu hastaneleri genel sekreterliği ile ortak çalışmaları yürütüyor.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ahmet Altıparmak'ın girişimleri ve Birleşmiş Milletler'in desteğiyle geçtiğimiz yıl aralık ayında başlatılan, "Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenmesi" saha çalışmaları devam ediyor. Sağlık Turizmi Kümelenme çalışmaları kapsamında, Antalya Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Sadettin Dikmen ve Esra Alagöz Kaya'dan oluşan BAKA ekibi, sektör temsilcilerinin sağlık turizmi hakkındaki görüş ve önerilerini belirledi.

Sağlık turizminde önemli aktörler olan otellerin çoğunun üyesi olduğu Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, konaklama tesislerinin sağlayabileceği katkıları değerlendirdi. Konaklama sektörünün tecrübesi ve bilgi birikimiyle sağlık turizmine destek vermeye hazır olduğunu belirten TÜROFED Başkanı Ayık, "Sağlık turizmi konusunda ilk adım hastaneler tarafından atılmalı. Sağlık turizmine yön verecek hizmetler ve projeler geliştirilmeli. Otelciler olarak bizler bilgi ve tecrübemizle konaklama hizmetlerini en üst düzeyde vermeye hazırız" dedi.

Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkan Yardımcısı Sefa Altınay da seyahat acentelerinin süreç içerisinde aktif olarak yer alması gerektiğini belirtti. Altınay, "Seyahat acentelerimizin turizmde kazandığı tecrübe sağlık alanında da kullanılmalı. Sağlık turizmindeki operatif işlemleri seyahat acenteleri üstlenebilir. Sağlık turizminin gelişmesi için talep olmalı, ulaşım ve konaklama yeterli düzeyde olmalı ve hastanelerin altyapısı güçlü olmalı. Antalya bu üç unsuru da bünyesinde barındırıyor" diye konuştu.

TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Akdeniz Bölge Müdürü Kirami Acar, TÜRSAB'ın bünyesinde bir Sağlık Turizmi Konseyi kurulduğunu belirtti. Sağlık kuruluşlarının yurt dışından hasta getirirken seyahat acenteleri ile çalışması gerektiğini ifade eden Acar, seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin özellikle yurt dışı tanıtım ve pazarlama hizmetlerinde profesyonel hizmet sağlayıcı olduklarına dikkat çekti.

Sağlık turizmi kümelenme çalışmaları kapsamında görüşülen Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ise, sağlık turizminde kamunun da özel sektör mantığıyla düşünüp atılımlar yapmasının faydalı olacağını söyledi. Taş, sağlık turizminin alternatif turizmde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak sağlık turizmiyle ilgili bazı çalışmalar yapmayı planladıklarını, Antalya'nın yaşlı turizminde avantajlı olduğunu ve bu konuda BAKA ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Çam da sağlık turizminin ulusal bir politika haline getirilip ulusal vizyon oluşturulmasının yararlı olacağını anlattı. Çam, sağlık turizminin yapılabilmesi için valilik bünyesinde hükümet yetkililerinden, turizm temsilcilerinden ve sağlık hizmet sunucularından bir organizasyon oluşturulmasının faydalı olacağını söyledi. Sağlık turizminde karşılaşılması muhtemel sorunları önceden engellemek için sağlık turizmi yapacak kişi ve kuruluşların sertifikasyona tabi tutulmasının son derece faydalı olacağına dikkat çeken Çam, sağlık turizminde en büyük etkenin güven ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Sağlık turizminde yerel yönetimlerce bağlayıcı kararlar alınmasının yararlı olacağını ifade eden Çam, belediyelerin sağlık turizminde önemli birer aktör olduklarını da bildirdi.

Sağlık Turizmi Kümelenme çalışmaları kapsamında önümüzdeki aylarda yapılması planlanan çalıştayda, ihtiyaç analizi sonuçları sektörün paydaşlarıyla değerlendirilecek.

-BAKA'dan inanç turizmini geliştirme çalışmaları-

BAKA, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyetini sürdüren inanç turizmi odaklı çalışan Turkuaz Tours'un yetkililerine Isparta, Burdur ve Antalya'nın değerlerinin tanıtımını yaptı. ABD'li firma için belediyeler ile firmaların destekleriyle gerçekleştirilen ön tanıtım turu, Eğirdir, Yalvaç, Ağlasun ve Antalya'yı içeren 3 günlük programla gerçekleştirildi.

ABD'li firma yetkilileri, Isparta YDO uzmanları Abdullah Madenci ve Ömer Akyol eşliğinde Eğirdir'de Dündar Bey Medresesi, Yeşil Ada ve adada bulunan Ayastefanos Kilisesi'ni ziyaret etti. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram'ın Psidia Antiochia hakkında sunumu ve St. Paul ile ilgili tanıtım metaryalleri verdiği konuk tur operatörleri, Psidia Antiochia Antik Kenti kazı alanını gezerken St. Paul'un Yalvaç'a yaptığı üç yolculuk ile ilgili bilgilendirildi.

İkinci gün Antalya Müzesi, Kaleiçi, Aspendos Antik Tiyatrosu ile Perge Antik Kenti'ni gezen ABD'li tur operatörleri, tanıtım turunu Aspendos Antik Kenti ziyareti ve Ağlasun'un Yeşilbaşköy beldesindeki tarihi değirmen incelemeleriyle tamamladı.

Turkuaz Tours Genel Müdürü Allison Block, Amerika'da Hristiyanların dinleri ile ilgili bu tür yerleri gezmek ve görmek istediğini, doğal güzellikleri, antik çağlardan kalan kalıntıları ve inanç turizmi için birçok önemli noktanın Batı Akdeniz'de bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Ahmet Altıparmak Antalya Yalvaç Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title