Haberler

Bahçeşehir Rektörü Arıboğan: "Devlet, İtaat İçin Medyayı Kullanıyor"

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye'deki İnsanlara En Başta İtaatin Öğretildiğini Belirterek, İtaatin Devletten Başladığını, Devletlerin Uluslararası Anlamda da Şiddet ve İtaatle İlişkileri Kurduğunu, Devletin Bunun İçin İse Medyayı Kullandığını Söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye'deki insanlara en başta itaatin öğretildiğini belirterek, itaatin devletten başladığını ve devletin bunun için medyayı kullandığını söyledi.

Medyanın şiddet konusundaki rolünün ele alındığı "Uluslararası Aile İçi Şiddete Son" konferansında konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan, üniversitelerin vazifesinin, yanlış olan şeyleri görüp, bunları değiştirmek için devrimci atılımlar yapacak olanakları yaratmak olduğunu belirterek, "Bu devrimci bir çabadır" dedi.

Arıboğan, şiddeti gören kadar uygulayanın da acınacak halde olduğunu kaydederek, şiddetin bir dil olduğunu ve başka bir dilin bilinmemesinden dolayı kullanıldığını ifade etti. Başka bir dil konuşulabilmesi için o dilin öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Arıboğan, "Toplumumuz diyalog kurmayı bilmiyor. İlk önce itaat etmeyi öğreniyoruz. İtaat devletten başlar ve aileye kadar ulaşır. Devletler, itaat aracı olarak şiddeti, bunun için de medyayı kullanır" diye konuştu.

Arıboğan, medyanın rolünün önemine değinerek, medyanın, tüm belirleyiciler açısından etkisinin incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Peer Sieben de, tüm dünyada her gün kadın ve kız çocuklarına yıkıcı şiddet uygulandığına dikkat çekerek, kadına karşı şiddetin küresel olarak doğurgan çağındaki kadınların ölme sebeplerinin en önemlisi olduğunu kaydetti. Sieben, "Toplum üzerinde de dolaylı etkisi var. etkin iş gücünü ve kişinin kendine olan güvenini yok ediyor" dedi.

-POLİSE YOĞUN EĞİTİM

İstanbul Valisi Muammer Güler ise, konuyla ilgili olarak polislerin yoğun bir eğitime tabi tutulduğunu kaydederek, şiddeti engellemek için eğitimin çok önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Güler, çok büyük bir güç olan kitle iletişim araçlarında her zaman erkeğin üstünlüğü, kadının ise ikinci sırada yer almasının tekrarlandığını dile getirerek, "Bu konuda mesleki etiğin ön planda tutulması gerekir" dedi.

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Sabancı Doğan da, girişimin daha da yaygınlaşması için devlet, valilikler, belediyeler, özel şirketler ve gönüllülerin destek vermelerini isteyerek, Türkiye'de uzun zamandır konuyla ilgili adımlar atıldığını ve kendilerinin de medya olarak bu hassas konuya ivme koymaya çalıştıklarını kaydetti.(ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title