Haberler

Bağdat: Abd Askerlerinin Iraklı Bir Kıza Tecavüz Etmesi

Irak'ta bir grup kadın, Iraklı bir kıza tecavüz eden ve daha sonra kızı ailesiyle birlikte öldüren ABD askerinin, "savaş suçlusu" olarak yargılanmasını istedi.

Irak'ta bir grup kadın, Iraklı bir kıza tecavüz eden ve daha sonra kızı ailesiyle birlikte öldüren ABD askerinin, "savaş suçlusu" olarak yargılanmasını istedi.

Irak Hükümeti ve Parlamentosu'na çağrıda bulunan Iraklı kadınlar, Irak işgal kuvvetlerinin Irak yargısından dokunulmazlığının hemen kaldırılmasını talep ederek, Irak'ta işlenen bütün savaş suçlarının yargı önüne getirilmesini istedi. Irak'ta çeşitli siyasi parti ve insan hakları gruplarından 150 kadar Iraklı kadın, tecavüz ve cinayet olayına karışan ABD eski askeri Steven Green ve halen görevden alınmayan 5 ABD askeri hakkında, bir dizi taleplerin belirtildiği liste yayınladı. ABD askerleri, 12 Mart'ta Iraklı genç bir kıza tecavüz etmek ve kızla birlikte kız kardeşi ve anne-babasını öldürmekle suçlanıyor. Olay Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Mahmudiye Kasabası'nda, saldırıya uğrayan kızın evinde gerçekleşmişti.

Tecavüz edilen kızın 14 ya da 15 yaşında olduğunu söyleyen yerel sakinler, "Asker Steven Green'in bir savaş suçlusu olarak yargılanmasını istedik. Tecavüz ve cinayetleri işleyen askerin psikolojik sorunları ya da aptal olduğu şeklindeki görüşleri reddediyoruz. Bu mazeretlerle ABD Ordusu bizi kandıramaz" şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Kadınlar, Bağdat'taki Yarmuk Klüp'te yapılan toplantının ardından bir bildiri yayınlayarak, "Sadece askerler değil, bu eve zorla girenler, bu aşağılık, bayağı, lanet suçu işleyenler ve bu askerlerin komutanlarıyla üstleri de sorumlu tutulmalı" dedi.

"Kişilik bozukluğu" sebebiyle ABD Ordusu'ndan atıldığı söylenen Green, ABD'de yargılandığı bir sivil mahkemede suçsuz olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title