Haberler

Aydın: Aydın'daki Çöp Krizi Sona Erdi

Aydın Belediyesi tarafından şehirde dün öğle saatlerinde durdurulan çöp toplama işlemleri, bugün öğleden sonra yeniden başladı.

Aydın Belediyesi tarafından şehirde dün öğle saatlerinde durdurulan çöp toplama işlemleri, bugün öğleden sonra yeniden başladı.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ), Aydın Belediyesi tarafından toplanan katı atıkların atıldığı üniversite merkez yerleşkesine bitişik alandaki çöp depolama alanının değiştirilmesi yönünde Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava sonucunda, mahkeme, 12 Temmuz'daki duruşmaya dek üniversite yerleşkesine çöp dökülmeme kararı almıştı. Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in dün yaptığı basın toplantısının ardından belediyenin kendi inisiyatifi ile durdurulan çöp toplama işlemleri, bugün Başkan Ortekin'in talimatı ile yeniden başladı. Öğleden sonra göreve başlayan Aydın Belediyesi Temizlik İşleri görevlileri, pazar yerlerinde bırakılan atıkları ve çöp bidonlarında biriken çöpleri topladı. Çöp toplama işlemlerinin başlamasının ardından bir açıklama yapan İlhami Ortekin, çöp toplama işlemlerinin, dökecek yerin olmaması sonucu kendi inisiyatifleri ile durdurulduğunu söyledi.

Aydın'da çöp krizine ADÜ'nün neden olduğunu, belediye olarak yaptıkları tüm girişimlere rağmen üniversitenin Aydın halkını cezalandırırcasına mahkemeye başvurduğunu iddia eden Belediye Başkanı Ortekin, "Türkiye bir hukuk devleti. Hukukun üstünlüğüne ve kararlarına saygılıyız. ADÜ yetkililerinin Çevre ve Orman Bakanlığı'na yaptığı müracaatın ardından belediye olarak tüm önlemleri aldığımızı belirttik. Katı atıkların bertaraf edilmesi için ihalemizi yaptık ve inşaat başlamış durumda. İlla ki yargıya giderek söz konusu sıkıntıyı ortadan kaldırmamıza ramak kala, Aydın halkını cezalandırırcasına karar aldıran iradeye tepkim var" sözleriyle üniversite ifadelerini kullandı.

Davayı Aydın Belediyesi'ne değil, Aydınlılar'a açılmış bir savaş olarak nitelendiren Ortekin, hiç kimse veya kurumun kendisine 'çöpünü şuraya dökeceksin' diyerek yazılı bir izin vermediğini, Türkiye genelinde 6 belediye dışında tüm belediyelerin Aydın Belediyesi gibi vahşi depolama yaparak suç işlediğini söyledi. Ortekin, "15 yıldır, hatta üniversite kurulmazdan önce Aydın'ın çöpü orada. Bu olayın, Aydın'ın bir ayıbı olduğunu ve çağdaş bir kentte üniversite kampus alanına çöp dökmek kadar büyük bir ayıbın olmayacağını ben söylüyorum. Aydın halkının suçu ne? Üniversite çöpün içinde. Ben, en az onlar kadar üzülüyorum. Ancak Aydın halkının çöpün içinde kalmasının üniversitenin rektör ya da yöneticilerine ne faydası var? Çöp şehirde kaldı şu anda. Bana bunu anlatsalar ya. Nazilli Belediye Başkanı Sayın Esat Ergüler'e çok teşekkür ediyorum. Zor da olsa mahkemenin yapılacağı 12 Temmuz'a kadar çöplerimizi Nazilli Belediyesi'ne ait depolama alanına taşıyacağız. Herkesi göreve davet ediyorum. Türkiye'de 6 tesisin dışında tüm belediyelerin çöpleri bizimki gibi vahşi depolama. Buraları da ceza yazsalar ya" sözlerine yer verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü'nün 'Aydın Belediyesi'nin mahkeme kararını çarpıttığı ve mahkeme kararının belediyenin çöp toplamasına engel olmadığı' şeklindeki açıklaması hatırlatılan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Olabilir. Demiştir. Hatta çarpıtmışızdır da. Öyle diyelim. Siyaset bizim, öğretim üyeliği, hocalık da onların işi. Siyaseti biz yapacağız. Hiç kimse kulvarının dışına çıkmasın" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title