Haberler

Atlanta: Muhtar Kent, Coca-cola Şirketi İcra Başkanı Oldu

Alkolsüz İçecekler Şirketi Coca-cola, İcra Başkanlığı Görevine Muhtar Kent'i Getirdi. Yeni Görevi Çerçevesinde Şirketin Tüm Dünyadaki Faaliyetlerini Doğrudan Yönetecek Olan Kent, Coca-cola Şirketinin 200'den Fazla Ülkedeki Şişeleyici Faaliyetleri, Tedarik Zincirleri ve Stratejik Müşterilerle İlişkileri Yöneten Birimlerinden de Doğrudan Sorumlu Olacak.

Alkolsüz içecekler şirketi Coca-Cola, İcra Başkanlığı görevine Muhtar Kent'i getirdi. Yeni görevi çerçevesinde şirketin tüm dünyadaki faaliyetlerini doğrudan yönetecek olan Kent, Coca-Cola şirketinin 200'den fazla ülkedeki şişeleyici faaliyetleri, tedarik zincirleri ve stratejik müşterilerle ilişkileri yöneten birimlerinden de doğrudan sorumlu olacak.

Yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 9 ay önce şirketin Kuzey Amerika dışındaki tüm faaliyetlerini yönetmek üzere Coca-Cola International Başkanı olarak atanan Muhtar Kent, Coca-Cola yönetim kurulunun kararıyla, bugünden geçerli olmak üzere, İcradan Sorumlu Başkan (President and COO) unvanını aldı. Muhtar Kent, yeni görevi çerçevesinde Coca-Cola şirketinin büyüme stratejilerinin uygulanmasının yanı sıra, Kuzey Amerika dahil tüm dünyadaki faaliyetlerini doğrudan yönetecek. Muhtar Kent ayrıca, Coca-Cola şirketinin 200'den fazla ülkedeki şişeleyici faaliyetleri, tedarik zincirleri ve stratejik müşterilerle ilişkileri yöneten birimlerinden de doğrudan sorumlu olacak.

28 yıl önce kariyerine başladığı Coca-Cola şirketine 2005 yılında Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanlığı göreviyle geri dönen Muhtar Kent, şirketin önemli uluslararası pazarlarda elde ettiği büyüme performansına liderlik etmiş 2006 yılı Şubat ayında, Coca-Cola International Başkanı görevine getirilmişti. Şirketin 2006 yılı içinde elde ettiği büyümenin yüzde 95'inin Muhtar Kent'in yönettiği pazarlardan geldiğini belirten Coca-Cola CEO'su Neville Isdell, "Muhtar Kent hızlı sonuç alma, şişeleyici ortaklarımızla uyum içinde çalışma ve disiplin konularında çok tecrübeli ve başarılı bir yönetici. Bu nedenle, uzun dönemli büyümemiz ve stratejik kararlarımızı uygulamak üzere, yönetim kuruluyla birlikte kendisinden bu yeni liderlik rolünü üstlenmesini istedik" dedi.

Öte yandan, İngiltere'deki Hull Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Muhtar Kent, Londra City Üniversitesinde iş yönetimi konusunda master eğitimi yaptı. Coca-Cola şirketinde 1978 yılında Atlanta'da satış ve pazarlama departmanından giren Muhtar Kent, Hollanda ve İtalya'da çeşitli görevler üstlendikten sonra 1985 yılında Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürlüğü, 1989 yılında Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanlığı görevlerine atandı. 1995 yılında Avrupa'daki 12 ülkede şişeleme faaliyetlerini yürüten Coca-Cola Amatil şirketinin başına geçen Muhtar Kent, 1999-2005 yılları arasında Efes İçecek Grubunda başkanlık görevini üstlendi. Efes İçecek grubunun yeni pazarlara yayılması ve Londra Borsasında halka açılarak 2.5 kat değer kazanmasıyla ilerleyen süreci yöneten Muhtar Kent, aynı dönemde Coca-Cola İçecek şirketinin de yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title