Haberler

Aski'ye Su Hizmeti Davası

Tüketici Hakları Derneği, "Aski'nin Uyguladığı Yüksek Su Fiyatları Hakkında Tüketicilerden Gelen Şikayetler" Üzerine İdare Mahkemesin'e "Haksız Fiyat Uygulamasının İptali ve Yürütmenin Durdurulması" İçin Dava Açtı.

Tüketici Hakları Derneği, "ASKİ'nin uyguladığı yüksek su fiyatları hakkında tüketicilerden gelen şikayetler" üzerine İdare Mahkemesin'e "haksız fiyat uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması" için dava açtı.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) uyguladığı yüksek su fiyatları hakkında tüketicilerden gelen şikayetler üzerine idare Mahkemesinde "haksız fiyat uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması" için dava açtıklarını bildirdi.

ASKİ'nin, uzun zamandan beri suya kademeli fiyat uyguladığını ve su faturalarını 45 günlük periyotlarla düzenlediğini anımsatan Çakar, bu yüzden tüketicilerin çok pahalı su kullandığını kaydetti. Çakar, bu uygulamalar üzerine ASKİ'ye dava açtıklarını belirtti.

    ASKi tarafından, 10 metre küp ile 30 metre küp arasında tüketilen her metre küp su başına yüzde 159, 30 metre küp'ten sonraki her metre küp başına ise yüzde 284 daha fazla su parası alındığının altını çizen Çakar şunları söyledi:

"Bu haksız uygulamanın kaldırılmasına ilişkin ASKİ'ye yapılan başvuruya ASKİ tarafından olumsuz cevap verilmiştir. Gerekçe olarak, sürekli yeni yatırımlar yapabilmek için ASKİ yönetim kurulu ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararları gereğince bu fiyat uygulamasına gidildiği belirtilmektedir.

Yatırımların faturasının tüketicilerin sırtına bindirilmesi sosyal devlet ve kamu yararı anlayışı ile tüketici haklarına aykırı bir uygulamadır."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title