Haberler

Arnavutköy'e Kent Müzesi

Arnavutköy Belediyesi geçmişten günümüze miras kalan değerleri sergilemek için, müze çalışmalarına hız verdi.

Arnavutköy Belediyesi geçmişten günümüze miras kalan değerleri sergilemek için, müze çalışmalarına hız verdi.

Arnavutköy Belediyesi, geçmişten günümüze miras kalan Hadımköy istasyon binalarının ilk etap restorasyon çalışmalarını tamamladı. Restorasyon işlemleri biten tarihi istasyon binasının, müzeye dönüştürülmesi için çalışmalar hız kazandı. Bu kapsamada geçmişte tren istasyonu olarak kullanılan alana, Manisa Alaşehir'den buharlı lokomotif ve vagon getirtildi. Manisa'dan getirtilen buharlı lokomotif ve vagon, Hadımköy İstasyon Binalarının bulunduğu alana yerleştirildi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından tarihi yapıların korunması ve Hadımköy tarihinin yaşatılması için, Arnavutköy'ün jeolojik dönemden günümüze gelen eserlerin sergileneceği Kent Müzesi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yakın zamanda açılışı yapılacak kent müzesinin içerisinde; geçmişten geleceğe kentsel ve kültürel dönüşüme ilişkin belgeler, istasyon alanından günümüze kalan eserler, bağış eserler, tarihi belgeler, görseller ve filmler müzede yer alacak.

Hadımköy tren istasyonları yeniden, tarih sahnesinde

1868 yılında inşa edilen; Doğu Avrupa ve Rumeli Demiryollarının bir parçası olan Hadımköy Tren İstasyonları, 1980 yılında hizmete kapatılarak tarih sahnesindeki rolünü tamamlamıştı. Hadımköy'ün sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamına renk katan ve olumlu katkıları bulunan demiryolu; yalnızca istasyon binalarını ve trenlerin buradan geçişini bilenlerin anılarını tazeliyordu. Arnavutköy Belediyesi, uzun zamandır faaliyet göstermeyen, beklemekten yorulan Hadımköy İstasyon binalarını yenileyerek, eski günlerdeki canlılığını kazandırmayı amaçladı veHadımköy Kent Meydan Projesi'ni başlattı. Uzun zamandır devam eden restorasyon çalışmalarında ise bitti. Hadımköy Kent Meydanı Projesi kapsamında; Merkez Camii hizmete açıldı, istasyon binalarının restorasyon çalışmaları tamamlandı, Jeolojik dönemden günümüze kadar tarihi kalıntıların sergileneceği Arnavutköy Kent Müzesi için ilk adımlar atıldı. Çok yönlü çalışması yapılan meydan projesi bittiğinde; 7'den 70'e ilçe sakinleri sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Belediyesi Alaşehir Hadımköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title