Haberler

Araç'ta Keşkek Günü Düzenlendi

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Tatlıca (Süyez) Köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan Şeyh Suzi Hz.

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Tatlıca (Süyez) Köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan Şeyh Suzi Hz. Anma ve Keşkek Günü, sabahın erken saatlerinde vatandaşların büyük katılımıyla yapıldı.

Şeyh Suzi Hz. Anma ve Keşkek Gününe Tatlıca Köyü Derneği Başkanı İsa Havakara'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş ve ilçe dışından davetliler katıldı. Tatlıca Köyü Derneği Başkanı İsa Havakara, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Şeyh Suzi Hz. Anma ve Keşkek Günü için emeği geçenlere ve Keşkek gününe katılan misafirlere teşekkür etti. Ayrıca Havakara, halkın bu güzel geleneklerini devam ettireceklerine inandıklarını belirterek, "Örf ve adetlerimizin günlük hayatımızda çok önemli bir yeri var. Yaşanılan güzelliklerin gelecek nesillere aktarılması görevinin de bilincinde olunması bizler için çok önemlidir. Bu tür geleneklerin her zaman yaşatılması son derece önemlidir" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title