Haberler

Antalya´Da Organ Nakilleri

Organ Nakli Direktörü Prof Dr. Alper Demirbaş: 'organ Vardı da Biz mi Takmadık'

ORGAN NAKLİ DİREKTÖRÜ PROF DR. ALPER DEMİRBAŞ: ''ORGAN VARDI DA BİZ Mİ TAKMADIK'

Geri kalmış ülkelerin canlı vericilerden alınan organlarla nakil yapılmasını tercih ettiğini belirten Medikal Park Antalya Organ Nakli Direktörü Prof Dr. Alper Demirbaş, "Organ vardı da biz mi takmadık?" dedi.

Gerçekleştirdiği organ nakilleri ile Türkiye ve dünya çapında adından söz ettiren Medikal Park Antalya Hastanesi organ nakli ekibi, son dönemde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla Dedeman Antalya Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Medikal Park Antalya Genel Müdürü Tarkan Ayçetin, Organ Nakli Direktörü Prof Dr. Alper Demirbaş, Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin, Doç. Dr. Murat Tuncer ve Opr. Dr. İhsan Yıldız katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Organ Nakli Direktörü Prof Dr. Alper Demirbaş, geçen yıl yapılan 500 böbrek naklinin, bir yılda bir merkezin yaptığı organ nakli sayısında dünya rekoru olduğunu söyledi. Medikal Park Antalya olarak toplamda 869 böbrek nakli yaptıklarını bildiren Prof. Dr Demirbaş, "Bizim hedefimiz geçen yıl elde ettiğimiz 500 nakil oranını daha üst seviyelere ulaştırmak. Bu yıl 29 Haziran tarihine kadar 266 nakil gerçekleştirdik" dedi.

Türkiye genelinde 60 bin kişinin böbrek nakli beklediğini bildiren Prof. Dr. Demirbaş, bu nakillerin sadece kadavra nakillerle karşılanamayacağını, canlı bağışçıların bulunmasıyla bu sorunun çözülebileceğini söyledi. Yaptıkları nakillerde canlı verici kullandıkları için eleştirildiklerini belirten Prof. Dr. Demirbaş, "Canlı vericilerden alınan organlarla nakil yapılması geri kalmış ülkelerin tercih ettiği bir yöntem. Fakat organ vardı da biz mi takmadık? 2009 yılında ABD'de 7 bin 248 kadavradan, 6 bin 398 canlı vericiden nakil yapmış. Amerika'daki oranlara bakıldığında onlarda da canlı verici oranının yüksek olduğunu görebilirsiniz" dedi.

SİSTEMİN DEĞİŞMESİ İYİ OLDU

Biyolojik bağı bulunmayan kişiler arasındaki organ nakli taleplerinin ciddi sıkıntılara neden olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demirbaş, bu sürece organ mafyasının dahil olmaya çalıştığını belirterek şöyle dedi:

"Geçen yıl yapılan organ mafyası operasyonunun ardından Türkiye'deki tüm nakil merkezleri geniş bir araştırmadan geçirildi. Bu mafyanın ortaya çıkmasının bir nedeni vardı, o da hastanelerin içinde etik kurulların oluşturulmasıydı. Ama bu sistem değiştirildi. Etik kurullar sağlık il müdürlüklerinde toplanıyor. Bu bizi rahatlattı çünkü bu sürecin iki ucu keskin bıçak. Bir ucu organ mafyasına dayanıyor, diğer ucu ise insan ömrünü 10 kat uzatacak bir yönteme."

HAYATIN POLEMİĞİ OLMAZ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde devam eden nakil çalışmalarının da çok başarılı olduğunu, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Prof. Dr. Demirbaş, "Biz oradan ayrıldıktan sonra çeşitli polemikler yaşandı. Ama biz hayatla uğraşıyoruz, hayatın polemiği olmaz. Herhangi bir yerde yapılan başarılı organ nakilleri bizi mutlu ediyor. Çünkü biz kendimizi bu işe adamış bir ekibiz. Bundan ne ekonomik ne de siyasi çıkar beklemeyen bir ekibiz. Tek amacımız hasta insanları gülen insanlara dönüştürmek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title