Haberler

Antalya: Antalya'da 2. Ramazan Şenliği

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Bu Yıl 2'si Gerçekleştirilen Ramazan Şenliği'nde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan Bir Konser Verdi.

- Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2'si gerçekleştirilen Ramazan Şenliği'nde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan bir konser verdi.

Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenen Ramazan Şenliği'ne vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Park içinde kurulan 250'ye yakın stantta vatandaşlar giyimden, hediyelik eşyaya, yiyecekten, kitaba her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca şenlikte Ramazan geceleri yaşatılıyor. Her akşam saat 21.00'de dönüşümlü olarak Ramazan'ın vazgeçilmezleri Karagöz Hacivat, Aşık ile Maşuk, illüzyon, tulumbacılar, meddah, ortaoyunu gösterileri yapılıyor. Panayır alanında pamuk helvacısından, elma şekercisine, macuncusundan, mısırcına ve gözlemecisine dönemin kıyafetlerini taşıyan satıcılar, halka nostaljik Ramazan akşamları sunuyor. Vatandaşlara, Osmanlı kıyafetli garsonlar tarafından çay, Türk kahvesi servisi yapılıyor. Şenlik alanında kurulan Lunapark ise gençlere ve çocuklara eğlenceli saatler yaşatıyor. 2. Ramazan Şenliği kapsamında her akşam bir konser düzenleniyor. Şenliklerin dün akşamki konuğu ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan oldu. Özhan, Ramazan ilahileri ile tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini seslendirdi. Vatandaşların konsere büyük ilgi gösterirken ünlü sanatçıyı alkış yağmuruna tuttu.

Etkinlikler kapsamında, 29 Eylül'de Murat Göğebakan, 1 Ekim'de Uğur Arslan, 6 Ekim'de Şükrüye Tutkun, 7 Ekim'de Uğur Işılak, 13 Ekim'de Aykut Kuşkaya, 14 Ekim'de Fatih Kısaparmak konser verecek. Ayrıca, ortaoyunu, tasavvuf müziği ve halk müziği konserleri, Urfa Sıra Gecesi, Karadenizliler Gecesi, Gümüşhaneliler Gecesi, Malatyalılar Gecesi, Çankırı Yaren Gecesi gibi etkinlikler farklı gecelerde halkla buluşacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, amaçlarının 11 ayın sultanı Ramazan ayının unutulmaya yüz tutmuş değerlerini yaşatmak olduğunu söyledi. Başkan Türel, vatandaşların şenliğe gösterdiği yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Türel bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini anlattı.

(SY-SÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title