Haberler

Antalya: AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'ndan Almanlar'a İftar Yemeği

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, AK Parti İlçe Teşkilatı'nın Verdiği İftar Yemeğinde Biraraya Gelen Türk ve Almanlar, Hoşgörü ve Farklı Dinlerden Olanlara Saygı Mesajları Verdi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, AK Parti İlçe Teşkilatı'nın verdiği iftar yemeğinde biraraya gelen Türk ve Almanlar, hoşgörü ve farklı dinlerden olanlara saygı mesajları verdi.

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın Damlataş Restoran'da verdiği iftar yemeğine, Kaymakam Günhan Sarıkaya, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Kaçmaz, Alanya Müftüsü Muhammet Gevher ve Alanya'da görev yapan papaz Joachim Kusch ile Alanya'da yaşayan Almanlar katıldı. İftarda bazı Almanlar yemeğe hurmayla başlarken, bazı Almanlar'ın ise birayla başladıkları gözlendi. Yemeğin sonlarına doğru Alanya Müftüsü Muhammet Gevher'in yaptığı yemek duasının ardından papaz Joachim Kusch de bir dua okudu.

İlçe Müftüsü Gevher, yemekte yaptığı konuşmada, "Bu ikramımızın ana sebebi dinimizin ve milletimizin komşuluğa verdiği önem ve buna bizim hem dinen hem komşuluk hakkı olarak mecbur olmamızdır. Şu anda iki din adamı yan yanayız. Maalesef dünyada menfaatler ve ideolojiler çatışıyor ve bunlar önlenemiyor. Bugün ilahi ve semavi dinlere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuluyor. Din görevini yapan bizlerin, düşünerek konuşmamız gerekiyor. İnsanlığı savaş tehlikesinden, birbirlerinin vatanına, geleceğine göz dikmekten kurtarmamız için bütün din mensuplarının her türlü olumsuzlukları bir tarafa bırakarak çalışmamız lazım. Bu bizim dinimize göre de farzdır" dedi.

Papaz Kusch ise, Alanya'da kendilerine hoşgörüyle yaklaşıldığını söyleyerek, "Farklı dine mensup insanlarla böylesine özel bir günde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Alanya'da farklı dine mensup kişilerin hiçbir sorun yaşamadan kardeşçe yaşadıklarını gördüm ve bu beni çok etkiledi" diye konuştu.

Danimarka'da yaşanan karikatür kriziyle ilgili de açıklama yapan papaz Joachim Kusch, "Böyle bir olayın Danimarka gibi bir Avrupa ülkesinde olmasından dolayı üzgünüm. Böyle bir grup olmamalıydı ve bunları yapmamaları lazımdı" dedi.

Milletvekili Çavuşoğlu da konuşmasında Alanya'da dinler, kültürler ve medeniyetler arasında hoş görünün en iyi örneğinin yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Alanya'da yaşayan yabancılar, özellikle Alman vatandaşlarımız, Müslüman ve Türkler burada hoşgörünün en güzel örneğini sergilemektedirler. Özellik dini ve mili günlerde burada yaşayan yabancıların coşkuyla bu günlerimize katıldıklarını görürüz. Son bir yıl içinde yaşadığımız dinler ve medeniyetler arası çatışmaya yönelik davranış ve örneklere karşı burada sergilenen tablo, onlara en güzel cevap olmuştur. Bizler medeniyetler arası buluşma, dinler arası diyalog çağrısı yapıyoruz. Buna karşı çalışan herkese bu yemek en güzel cevap olacaktır. Bu Danimarka da olabilir, başka bir ülkede olabilir. Sizler burada medeniyetler, kültürler ve dinler arası diyaloğun, hoşgörünün en güzel örneğini veriyorsunuz. Özellikle son yıllarda bunun tam tersine yapılan davranışlara çok iyi bir örnek oldunuz. Biliyorsunuz dünyada kültürler, medeniyetler ve dinler arası hoşgörünün bir tarafını Danimarka Başbakanı diğer tarafını ise Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan temsil etmektedir. Ama uygulamada bunun en güzel örneğini Almanlar ve Türkler vermektedir. Almanya'da yaşayan tüm Türkler ve Müslümanlar özgürce dini vecibelerini yerine getirebilmektedir. Diğer taraftan Alanya'da yaşayan Almanlar ve diğer yabancı ülke vatandaşları Türkiye'nin hoşgörü ortamından en iyi şekilde faydalanmaktadır."

Kaymakam Sarıkaya ise, dünyanın birçok yerinde hoşgörüsüzlük sonucu insanların savaş ve terör içinde yaşadığına dikkat çekerek, "Oysa barışın ve huzurun tek bir anahtarı vardır o da hoşgörüdür. Irklar, milletler ve dinler arasında hoşgörü ne kadar artarsa kendimizi o kadar barışa yakın hissederiz. Kim olursa olsun kendi dinini yaşarken, bir diğerinin dinine de saygı göstermelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title