Haberler

Antalya: 10. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışmaları Sona Erdi

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun Alanya Belediyesi ile Birlikte Organize Ettiği 10. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışmaları Sona Erdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun Alanya Belediyesi ile birlikte organize ettiği 10. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışmaları sona erdi.

15 ülkeden 200 sporcunun katıldığı yarışlarda sporcular, 5 ayrı kategoride yarıştı. Yarışların startını ise Kaymakam Hulusi Doğan verdi. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na gidebilmek için baraj yarışları niteliğinde olan Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları'nda birçok sporcunun ileri saat uygulamasından haberi olmadığı için müsabakalara katılamadığı bildirildi. Dünyanın ünlü bisikletçilerinin kıyasıya yarıştığı yarışlar, TRT tarafından canlı olarak yayınladı. Bu arada Alanya Belediyesi'nin 4 kamerası da yarışmaları sıcağı sıcağına internet ortamına taşıdı. Yapılan yarışlar sonucunda Elit Erkekler 23 yaşaltı kategorisinde İtalya'dan Johann Pallhuber 2.06.49 ile birinciliği, İsviçre'den Kristof Bischof 2.07.27 ile ikinciliği ve Belçika'dan Roel Paulıssen ise 2.09.23 ile üçüncülüğü elde etti. Elit bayanlarda ise Avustralya'dan Maria Osl birinci, Ukrayna'dan Natalia Krompets ikinci, İrlanda'dan Torja Owen üçüncü oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye'de ilk olarak dağ bisikleti yarışlarının canlı yayınlandığını, ayrıca yine ilk olarak böyle bir yarışmanın helikopter kamerasıyla görüntülendiğini söyledi. Kendisi hakkında yapılan eleştiriler ile ilgili de değerlendirmede bulunan Müftüoğlu, "Ben 4 yıl için göreve geldim. Eğer 2 yıl yapıp gidersem bu sportmenliğime sığmaz. Bir şeyler yapan insan eleştirilir. Demek ki bir şeyler yapıyoruz ki eleştiri geliyor. Biz olumlu eleştirilerden ders almasını her zaman biliriz" diye konuştu.

Yarışlarda junior erkeklerde, elit erkeklerde, master ve master +40'da ise şu sonuçlar alındı:

"Junior Erkekler:

1. Ross Greber (İngiltere), 2. Mustafa Soyer (Türkiye-Brissa), 3. Eyüp Karabacak (Konya)

Elit erkekler:

1. Mustafa Kabasakal (İzmir), 2. Duygu Yurteri (İstanbul), 3. Çağrı Terzioğlu (İstanbul)

Master:

1. Lain Nımmo (İngiltere), 2. İnsel Paralık (KKTC), 3. Ali Ekber Kılıç (Türkiye)

Master +40:

1. Mehmet Bozdemir (Türkiye-Brissa), 2. Edward Francısme Devitt (İngiltere), 3. Zafer Demirtaş (İzmir).

Yarışlarda birinci olanlara madalya ve kupalarını Kaymakam Doğan verdi. İkincilerin kupa ve madalyalarını Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, üçüncülerin ise Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Kaptan Başaran verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title