Haberler

Ankara: Öss Sonuçları Açıklandı...(3)

ÖSS Türkiye Sayısal 1 Birincisi, Ankara'nın mütevazı beldelerinden Pursaklar'dan çıktı.

ÖSS Türkiye Sayısal 1 Birincisi, Ankara'nın mütevazı beldelerinden Pursaklar'dan çıktı.

İşçi baba, ev hanımı annenin 2 oğlundan 1'i olan Hüseyin Yıldız, şampiyonluk sevincini ailesiyle paylaştı. "Ailemin yüzünü bile görmeden sürekli ders çalıştım" diyen Yıldız, sınava son bir ay kala strateji oyunlarıyla stres attığını söyledi. ÖSS Türkiye Sayısal 1 Birincisi Hüseyin Yıldız, Ankara Pursaklar'da bulunan mütevazı evinin kapılarını basın mensuplarına açtı. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nden mezun olan

Yıldız, 2 yıl dershaneye gittiğini ve ilk girişinde kazandığını söyledi. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Yıldız, şampiyonluk sevincini anne ve babasına sarılarak paylaştı. Tercihini Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden yana kullanacağını açıklayan ÖSS şampiyonu, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde okumak istediğini bildirdi. Ev hanımı annesi Nazife Yıldız ise, oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu, böyle bir başarıyı beklediklerini ifade etti. Yıldız'ı ilk tebrik edenler arasında dershane öğretmenleri de vardı. Yıldız'ın rehberlik hocası, öğrencileri olan Hüseyin Yıldız'ın deneme sınavlarından zaman zaman düşük notlar aldığını ancak yine de başarılı bir öğrenci olduğunu dile getirdi. Çalışma odasında bilgisayarı başında basın mensuplarına poz veren Yıldız, sınava son bir ay kala sürekli strateji oyunları oynadığını kaydetti. Yıldız, "Sınav sonucunu televizyondan öğrendim. Gündeme gelmemek için birinci olmayı istemiyordum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title