Haberler

Anadolu Yazarlar Birliği Merkezini İstanbul'a Taşıdı

Genel Başkan Tosun: "Birliğimiz ekim ayı itibarıyla merkezini Üsküdar olarak belirlemiştir.

Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yusuf Tosun, "Birliğimiz ekim ayı itibarıyla merkezini Üsküdar olarak belirlemiştir. Birlik olarak genç kuşaklar içerisindeki yeni yazar, sanatçı, düşünür ve edebiyatçıların yetişmesine ortam hazırlamayı ve imkan sağlamayı hedeflemekteyiz" dedi.

Tosun, 7 yıldır Şanlıurfa'da faaliyet yürüten Anadolu Yazarlar Birliği'nin merkezinin İstanbul'a taşınması dolayısıyla düzenlenen toplantıda, kültür ve sanat alanında, "merkez" ile "taşra" ayrımı yapıldığını söyledi.

Bu farkın kapanması için çalıştıklarını anlatan Tosun, dezavantajlı durumda olan Anadolu'nun muhtelif bölgelerindeki sanatçı ve yazarlar için bir platform olduklarını kaydetti.

Tosun, birliğin yeni yolculuğunda da Anadolu'nun kültür sanat alanındaki gür sesinin kurumsal anlamdaki temsilcisi olma yolunda gayret göstermeye devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Birliğimizin kuruluş yeri Şanlıurfa'dır. Birliğimiz Ekim ayı itibariyle merkezini Üsküdar olarak belirlemiştir ve yeni yönetim kurulunu oluşturmuştur. Birlik olarak genç kuşaklar içerisindeki yeni yazar, sanatçı, düşünür ve edebiyatçıların yetişmesine ortam hazırlamayı ve imkan sağlamayı hedeflemekteyiz. Yazma faaliyetini sürdüren veya sanatını icra etmeye çalışan fakat yerel kalmış olan yazar, düşünür ve sanatçıların ülke genelinde tanınması ve faaliyetlerin sürdürülmesi için çalışmalar yürütmekteyiz."

AA Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı da edebiyatın çok evrensel olduğunu kaydederek, "Dil bilmeye gerek yok. Şiir ve edebiyat bu coğrafyayı birleştiren unsurlardan biridir" dedi.

Toplantıya, birliğin yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda yazar ve şair  katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title