Haberler

    Anadolu Efes Veda Etti

    Türk Hava Yolları EuroLeague'de 27. hafta maçında Anadolu Efes, konuk ettiği Rus temsilcisi Khimki'ye 85-73 yenildi.

    Bu sonuçla Anadolu Efes, organizasyondaki 21. mağlubiyetini yaşarken, Khimki ise 16. galibiyetini aldı. Rus temsilcisi, ligde normal sezonu ilk 8 içinde tamamlamayı garantileyerek play-off'ta mücadele etme hakkını bitime 3 maç kala elde etti.

    Karşılaşmaya Motum ve Weems'in sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, 5. dakikayı 12-6 üstün geçti. Khimki'nin Shved ile bulduğu sayılara Weems, Simon ve Motum'un basketleriyle yanıt veren lacivert-beyazlılar, 8. dakikada farkı çift hanelere (23-12) çıkardı ve rakibine molayı aldırdı. Kalan bölümde birçok top kaybı yapan Khimki karşısında farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, ilk çeyreği 29-18 önde tamamladı.

    İkinci periyodun başında Dunston'ın boyalı alandan kaydettiği sayılarla etkili olan Anadolu Efes önünde Monia ve Jenkins ile 3 sayı çizgisinin gerisinden basketler bulan Khimki, 13. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 34-25. Thomas ve Jenkins'in kazandırdığı basketlerle 8-2'lik seri yakalayan Khimki, 16. dakikada skoru 36-33'e getirdi. Kalan bölümde McCollum'un skor yükünü üstlenmesiyle rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Anadolu Efes, ilk yarı boyunca 8 top kaybı yapan Khimki önünde soyunma odasına 49-42 üstün gitti.

    İkinci yarıya iki takım da hücumda tutuk başladı. Khimki, Shved ve Gill'in skor yükünü üstlenmesiyle 26. dakikada beraberliği sağladı: 55-55. Anadolu Efes'in Motum ve Weems ile kaydettiği sayılara Shved ve Gill'in basketleriyle cevap veren Khimki, 29. dakikada öne geçti: 59-61. Kalan bölümde lacivert-beyazlılar, Weems ile basket buldu ve final periyoduna 61-61 eşitlikle gidildi.

    Dördüncü periyot, karşılıklı basketlerle başladı. Anadolu Efes, McCollum ve Brown ile skor üretirken, Khimki ise Thomas ve Shved ile sayılar buldu. Khimki, Markovic'in 3 sayılık basketiyle 35. dakikada öne geçti: 69-72. Hücum fırsatlarını değerlendiremeyen Anadolu Efes karşısında Shved, Vialtsev ve Todorovic'in arka arkaya kazandırdığı sayılarla 8-0'lık seri yakalayan konuk takım, 39. dakikada farkı 9 sayıya çıkardı: 71-80. Vialtsev'in 3 sayılık basketiyle aynı dakika içinde farkı çift hanelere taşıyan (72-83) Khimki, karşılaşmadan 85-73 galip ayrıldı.

    Öte yandan, karşılaşmada "21 Mart Dünya Down Sendromu ve Farkındalık Günü"ne dikkat çekildi.

    Özel Olimpiyatlar , Türkiye Özel Sporcular Federasyonu ve Türkiye Down Sendromu Derneği'nden gelen konukların yanı sıra down sendromlu bireyler, iki aile üyesi ya da öğretmenleriyle birlikte müsabakayı ücretsiz izledi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Anadolu Efes Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title