Haberler

Amasya'da Venedik Modeli Çalışma

Amasya'nın Ortasından Geçen Yeşilırmak'ta Uygulanacak Olan Venedik Modeli İçin Amasya Valiliği'nin Talimatları ile DSİ Tarafından Çalışmalara Başlandı.

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ta uygulanacak olan Venedik modeli için Amasya Valiliği'nin talimatları ile DSİ tarafından çalışmalara başlandı.

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ta tarihi Yalıboyu evlerinin önünde Venedik'te olduğu gibi sandalların yüzdürülmesi için kolları sıvayan Amasya Valiliği, çalışmalara start verdi. Irmağın içerisine konulacak kauçuk bent ile suyun şişirilmesi planlanırken, DSİ tarafından yapılan sondaj çalışmaları öncesinde zemin çalışmaları yapılmaya başlandı. Venedik modeli ile ilgili gelinen aşama hakkında bilgiler veren DSİ Amasya Şube Müdürü Selamettin Kılıçarslan, Yeşilırmak'ın içerisine sokulan bir iş makinesi ile şişirilecek kauçuk bendin konulacağı yerde yapılacak olan sondaj çalışmaları öncesinde zemin çalışmaları yaptıklarını belirtti.

(DY-SA)

13.08.2007 16:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title