Haberler

Almatı'da İran Sanatı Sergisi

Kazakistan'ın Almatı Şehrinde İran İslam Devriminin 28. Yılı Münasebetiyle 'İran Sanatı' Sergisi Açıldı.

Kazakistan'ın Almatı şehrinde İran İslam devriminin 28. yılı münasebetiyle 'İran sanatı' sergisi açıldı.

Abilhan Kasteyev Sanat Müzesi'nde açılan sergide yerel, etnik kıyafetler, el dokuması duvar halıları, ağaç işleme eşyalar, hat ve gümüş takılar ziyaretçilerin ilgisini gördü. Özellikle bayanlar, Azami Boğarzade isimli bayan sanatçının yaptığı nerede ise renkli fotoğraf kalitesindeki el dokuma halı tablolara hayran kaldı. Bazı ziyaretçilerin, beğenilerini Boğarzade'ye sarılarak göstermesi dikkat çekti.

Azami Boğarzade (40), eserlerinin beğenilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "15 senedir halı dokuma tablo yapıyorum. İpler bana beyaz olarak geliyor, ipleri kendim boyuyorum. Daha sonra ressamların tablolarını halıya işliyoruz. Bir tablo 3-4 ayda bitiyor" dedi.

Sergiyi gezen Dinara Kuandyk ise, İran kültürüne ilgisi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Farsça öğreniyorum. Annemle birlikte büyük İran İslam devriminin 28. yıldönümü münasebetiyle açılan sergiyi gezmeye, önemli İranlı sanatçıların eserlerini görmeye geldik. Burada hat eserlerini görebilirsiniz. Benim en çok hoşuma giden bayan sanatçının dokuduğu halı tablolar oldu. Hepsi ilginç. İran ve Kazakistan kültürel işbirliğine devam edecektir."

(KK-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title