Haberler

Akdağmadeni İlçesinde Çiftçilere Tarım Aletlerinin Güvenli Kullanımı Anlatıldı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde çiftçilere, tarım aletlerinin güvenli kullanımı semineri verdi.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde çiftçilere, tarım aletlerinin güvenli kullanımı semineri verdi.

"Tarım Aletlerinin Güvenli Kullanımı Projesi" kapsamında Akdağmadeni'nde traktör sürücüleri, köy muhtarları ve çiftçilere yönelik Eğitim semineri verildi. Akdağmadeni Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen seminere, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı İsmail Oysal, Bölge Trafik Komseri Veysel Kendircioğlu, Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, muhtarlar ve traktör sürücüleri katıldı. Başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, bu araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dahil etmesinin amaçlandığı seminerde, tarım aletlerinin kullanımıyla alakalı geniş bilgi verdi.

Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Komseri Veysel Kendircioğlu, tarım araçlarının karayollarında hangi şartlarda seyahat edebileceği, yük kapasitesi ve yüksekliği, römork kullanım kuralları ve yolcu taşımada dikkat edilmesi gerekenler anlatılarak çeşitli kazalara ait video kayıtları gösterilerek kazaya sebebiyet verilen durumlar hakkında bilgiler aktardı. Traktör ve tarım malzemelerinin güvenli kullanımının meydana gelebilecek kazaların önüne geçtiğini belirten Kendircioğlu, güvenli kullanımın traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azalttığını, doğru traktör kullanımı ile tarımsal işlerin güvenli yapılabileceğini kaydetti.

Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı'da verilen eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, "Traktörlerde kabin veya koruyucu bulunması hem sağlık hem de kaza anında çiftimizin zarar görmemesi için büyük önem arz etmektedir. Traktör sinyalizasyon ekipmanlarının tepe lambası ve arka ışıklarını mutlaka olması gerekiyor. Bu konuda da çiftçilerimizin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdağmadeni Elmalı Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title