Haberler

AK Parti Milletvekilleri Çavuşoğlu ve Enç Alanya'yı Ziyaret Etti

AK Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ile Gökçen Özdoğan Enç, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'ni ziyaret etti.

AK Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ile Gökçen Özdoğan Enç, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'ni ziyaret etti.

Çavuşoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, son yıllarda Türkiye'ye ve Antalya'ya gelen turist sayısında ciddi bir artış olduğunu kaydetti. Arsa sahibi ve yatırımcıların da bu potansiyelden pay almak istediklerini belirten Çavuşoğlu, ancak arz ve talep dengesinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini bildirdi.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner de ziyaretçi sayısındaki düşüşe rağmen yeni otel yatırımlarının devam ettiğini söyledi. Antalya'ya gelen turistin yaklaşık yüzde 25'inin Alanya'da konakladığını dile getiren Güner, Alanya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 151 bin yatak olduğunu kaydetti. Dünyadaki rekabetçi ortamdan dolayı misafir sayısını artıramadıklarını, ancak yatak sayısının her yıl 5 bin dolayında arttığına işaret eden Güner, geçen yıldan bu yana 4 bin 900 yatak artışı olduğunu, bu yıldan gelecek yıla kadar da 5 bin yatak artışı olmasının beklendiğini bildirdi.

Müşteri sayısının az, ancak yatak kapasitesinin fazla olmasının bir dengesizlik oluşturduğunu ifade eden Güner "Bu pazarı nereden bulacağız- Kalifiye iş gücü ve istihdamı nasıl temin edeceğiz- Gelecek sezon minimum 2 bin ekstra personel gerekiyor. Yatırımın planlanması lazım. Bu planlamayı da yerelden çıkarıp merkeze, yani bakanlığa bağlamak gerekiyor. Kesinlikle arzın planlanması gerekiyor" dedi.

Çavuşoğlu ve Enç daha sonra Alanya'da yapımı süren huzurevi ve devlet hastanesi inşaatını, Alanya Devlet Hastanesini ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Çavuşoğlu ve Enç ardından Park Alanya'da düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Muhabir: Mustafa Kurt / Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title