Haberler

AK Parti, Güneydoğu'da Belediye Başkan Adaylarını Değiştirdi

Güncelleme:

AK Parti, Güneydoğu'daki beş şehirde mevcut belediye başkanını aday göstermezken, diğer 4 ilde ise yeni isimlerle yerel seçimlere girecek.

AK Parti, Güneydoğu'daki beş şehirde mevcut belediye başkanını aday göstermezken diğer 4 ilde ise yeni isimlerle yerel seçimlere girecek.

Mahalli seçimler yaklaşırken AK Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 9 kentte çalışmalarını tamamlayan parti, adaylarını kamuoyuna tanıttı. AK Parti'nin bölge il merkezlerinde yeni isimleri tercih etmesi dikkat çekiyor.

Gaziantep, Mardin, Adıyaman ve Kilis'te mevcut belediye başkanları aday gösterilmezken Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt'te ise yeni isimlerle seçim yarışına girecek.

AK Parti, bölgedeki belediye başkan adaylarında büyük oranda değişikliğe giderek Gaziantep'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i, Mardin'de de Mehmet Vejdi Kahraman'ı tercih etti.

Şanlıurfa'da bağımsız olarak seçilen ve bir yıl önce AK Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yerine ise Vali Celalettin Güvenç de karar kılındı.

Parti, Adıyaman'da Fehmi Hüsrev Kutlu, Kilis'te ise Hasan Kara'yı aday olarak açıkladı.

Bölgede kazanamadığı tek büyükşehir olan Diyarbakır'da ise AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu aday olarak gösterildi.

AK Parti, Batman'da Mehmet Emin Ekmen, Şırnak'ta Ahmet Hamdi Yıldırım ve Siirt'te ise Ali İlbaş ile belediye yönetime talip oldu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gaziantep Ak Parti Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title