Haberler

AK Parti Antalya Milletvekili Köse Açıklaması

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "Başkanlık sistemine karşı çıkanlar, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olabilmek adına bunu yapıyorlar.

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "Başkanlık sistemine karşı çıkanlar, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olabilmek adına bunu yapıyorlar. Türkiye'nin hızlı bir şekilde başkanlık sistemine geçmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen ve Antalya, Burdur, Isparta'dan üniversite öğrencilerinin katıldığı kampı ziyaret eden Köse, gençlere zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.

Daha sonra AK Parti Kepez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "İçten Siyaset" programına katılan Köse, siyasette gençlik kollarından milletvekilliğine uzanan süreçte yaşadığı deneyimleri paylaştı.

Gençlerin sorularını cevaplayan Köse, başkanlık sistemi ile ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"AK Parti'ye kadar ülkemizdeki hükümetlerin ortalama ömrü, 1,5 yıldı. 1,5 yılda hükümet, ne ekonomi programı uygulayabilir, ne yatırım yapabilir. Bunun için de büyüme olmaz. Hükümetlerin bu kadar kısa sürmesinin sebebi, koalisyonlar. İşte başkanlık sistemi, koalisyon dönemini tamamen bitireceği için çok önemli. Ayrıca devlette iki başlılık olmaz. Başkanlık sistemi, bazılarının söylediği gibi diktatörlük sistemi değildir çünkü bu sistemde yasama, yürütme ve yargı tamamen bağımsızdır. Başkanlık sistemine karşı çıkanlar, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olabilmek adına bunu yapıyorlar. Bakın, yıllar önce rahmetli Alparslan Türkeş'in de beyanatlarında savunduğu sistem, başkanlık sistemidir. Türkiye'nin hızlı bir şekilde başkanlık sistemine geçmesi gerekir."

Köse, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin fırsata dönüştürülebileceğini belirtti.

Ülkenin farklı pazarlara açılması gerektiğinin altını çizen Köse, şöyle devam etti:

"ABD ve Avrupa pazarına yönelmemiz şart. Turistin gelmediği veya az geldiği ülkelerde tanıtımlar yapmalıyız. Bu konuda, Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal da bizimle aynı fikirde ve çeşitli projeler var. Mesela, bazı Türk dizilerinin çok fazla izlendiği ülkeler var. Bu ülkelerde, o dizideki oyuncularla reklam kampanyası yapılacak. Bu reklamların, o ülkenin vatandaşlarını ülkemize getirmek için çok etkili olacağı kanısındayım."

Köse, "Geçtiğimiz hafta Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanımız ile Ankara dönüşünde turizm konusunda görüşme fırsatı bulduk" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sektörün yaşadığı bazı sorunları aktardıklarına işaret eden Köse, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Turizmcilerin Antalya'ya direkt sefer istediklerini belirttik. Cumhurbaşkanımız, Türk Hava Yolları'nın daha fazla yolcu taşıyabilecek uçak alma planları olduğunu ve Antalya'ya direkt uçuş konulması için çalışma yapılacağının müjdesini verdi. Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu konuda yoğun girişimleri var. Ben, Rusya ile yaşanan krizin uzun vadede bir fırsata dönüştürülebileceği kanısındayım."

Köse, gelecek yıllarda Antalya'nın, turizmde dünyanın en önemli merkezi, herkesin görmek ve tatil yapmak isteyeceği bir şehir olacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Kepez Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çivik, etkinlik sonunda Köse'ye teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title