Haberler

Ahlat'ta Yaz Spor Kursları Açıldı

Bitlis'in Ahlat Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü'nce Yaz Spor Kursları Düzenlenen Törenle Açıldı.

Bitlis'in Ahlat Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü'nce yaz spor kursları düzenlenen törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kursların açılış törenine, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Emniyet Müdür vekili Levent Hasan Özen ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Mazlum Koca ile kursiyer öğrenciler katıldı.

Yaz spor kurslarının açılış konuşmasını yapan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, sporun insan bedeninin ve ruhunun gelişiminde önemli etkenlerin başında geldiğini belirtti. Şentürk, "Kursa katılacak çocuklarımız hem eğlenecek, hem de gelişimlerine katkı sağlayacaklar. İlçemizde 2 tane spor salonu var. Bu yıl 3'ncüsünün temelini de yaz ayı içerisinde atacağız. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı içerisinde tüm öğrencilerimizin sportif faaliyetlere katılması için mutlaka bir spor kulübüne üye olmanızı tavsiye ediyorum" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise konuşmasında yaz spor kurslarının hayırlı olması temennisinde bulunarak, bu tür sportif faaliyetlerinin sevindirici olduğunu söyledi.

İlçe Gençlik Spor Müdürü Mazlum Koca ise yaptığı konuşmada, amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek olduğunu belirterek, "Bu bağlamada başarılı ve yetenekli öğrencilerin ileride milli sporcu olmaları yönünde de atılan bir ilk adım olduğuna inanıyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve milli ruh bilincini oluşturmak amacıyla bu tür kurslar çok önemlidir" dedi.

Mazlum Koca, 2 ay sürecek olan yaz spor kurslarının 5-18 yaş kategorisin de 72 kişinin katıldığını söyledi. Koca, 4 antrenör ile 5 kurum personeli ile masatenisi, voleybol, basketbol ve atletizim dallarında eğitim vereceklerini sözlerine ekledi.

Açılışın ardından yaz spor kurslarına katılanlara Bitlis Gençlik Spor Müdürlüğü'nden temin edilen forma takımları da dağıtıldı.

(GA-MET-Y) 29.06.2008 13:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title