Haberler

Ahıska Türklerinin Türkiye'ye Yerleştirilmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesine karar verilen ve bugüne kadar bin 206'sı Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan ettirilen Ahıska Türklerinden 268'inin de Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesine karar verilen ve bugüne kadar bin 206'sı Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan ettirilen Ahıska Türklerinden 268'inin de Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilmesine karar verildi.Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üzümlü'ye yerleştirilen Ahıska Türkleri için iş olanakları oluşturulmaya çalışıldığını bildirdi.Üzümlü ilçesine göçün geçen yıl 25 Aralık'ta başladığını anımsatan Uçar, "Birinci, ikinci ve üçüncü etapla şu anda 301 aile ve toplamda bin 206 kişiyle beraber Üzümlü'deki halkımız yerleşmiş bulunmaktadır." dedi. Uçar, 1 Haziran'da getirilmesi planlanan 268 kişilik kafileyi de Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştireceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bundan sonraki etap yine Üzümlü'ye 108 aile olarak inşallah Ramazan Bayramı sonrasında planlanıyor. Bu 108 aile için hazırlıklar devam ederken aynı zamanda Bitlis'in Ahlat ilçesinde de çalışmalarımız var. Ahlat'a getirilecek kafile için 1 Haziran tarihini planlıyoruz. 1 Haziran'da 72 aile, yaklaşık olarak 268 kişi Ahlat'a getirilecek. Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmasını sonlandırıyor. İnşallah 30 Mayıs'ta Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzün bir heyeti bölgeye gidip Ahıska Türklerini alıp uçakla Muş'a getirecek. Muş'tan da Ahlat'a göçü getirmeyi planlıyoruz. Onun akabinde Erzincan'a getirilecek en son kafile de Ağustos ayı sonrasına planlayarak inşallah göçü bu şekilde tamamlayacağız."

"Uyum sorunu neredeyse kalmadı"

Uçar, bugüne kadar yerleştirilen ailelerin uyum sorunlarının da neredeyse tamamen çözüme kavuşturulduğunu söyledi. 301 ailenin 6 ay önce yerleştirildiğini hatırlatan Uçar, "Uyumla ilgili, yerel halkla kaynaşmasıyla ile ilgili birçok planlama ve organizasyonlar yapıldı. Şu anda Ahıska Türkleri açısından Üzümlü çok iyi bir durumda. Bazı aksaklıkların da giderilmesi için planlamalar hızlı bir şekilde Üzümlü Kaymakamlığı tarafından devam ediyor. İŞKUR tarafından da burada kadro verilerek insanlarımızın işe alınması ile ilgili çalışmalar devam ediyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Bitlis Üzümlü Ahlat Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title