Haberler

Afyonkarahisar: "Frig Vadisi" Fotoğraf Sergisi Ankara'da Açıldı

Afyonkarahisar Valiliği ile Ankara'nın Çankaya İlçe Belediye Başkanlığı İşbirliğiyle "Frig Vadisi" Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı.

Afyonkarahisar Valiliği ile Ankara'nın Çankaya İlçe Belediye Başkanlığı işbirliğiyle "Frig Vadisi" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açılan sergide, Frig Vadisi'nin tanıtımı amacıyla Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi (ADUYBİM) tarafından hazırlanan 64 adet fotoğrafın yer alıyor. Sergiye, Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve çok sayıda davetli katıldı. Sergide konuşan Vali Dilek, sergide Makedon ulusuyla Türk ulusunun kültür etkileşiminin ortaya konulduğunu kaydetti. Makedonya'nın geçen yüzyıl içerisinde Türk tarihinde çok önemli bir yerinin olduğunu ve buralarda hala yaşayan soydaşların bulunduğunu ifade eden Vali Dilek, "Bu uygarlık maalesef gün yüzüne fazla çıkamamıştır. Bu nedenle bu uygarlığın ortaya çıkarılmasına çalışıyoruz. Bu konuda Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın çok ciddi bir ilgisiyle karşılaştık. Bu sergi, Çankaya ve Afyonkarahisar arasında bir köprü vazifesi görecektir" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz ise, sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Eryılmaz, serginin Anadolu'nun Kilidi durumunda olan Afyonkarahisar ve Kocatepe'nin gençlere ve çocuklara daha iyi tanıtılmasını sağlayacağını belirtti.

Daha sonra Vali Dilek, Başkan Eryılmaz'a üzerinde Zeugma resminin yer aldığı Mozaik Sanatsal Tablosunu takdim etti. Frig Vadisi'ne ait 64 fotoğrafın yer aldığı sergiyi, ziyarete gelen vatandaşlara Afyonkarahisar'ı tanıtıcı kitapçık ve broşür dağıtıldı. Sergide ayrıca, ADUYBİM tarafından çekilen uydu görüntüleri de katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

"Frig Vadisi" fotoğraf sergisi, 7 Kasım 2006 tarihine kadar sanatseverlerce gezilebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title