Haberler

Adıyaman: Eğitim Bir-sen Genel Başkanı Adıyaman'da

Eğitim Bir-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Son Zamanlarda Yapılan Çıkışlarla Anadolu'ya Topyekün Hakaretlerin Büyüdüğünü Belirterek, YÖK, Köşk, Kesk ve CHP'nin El Ele Anadolu'nun Bütün İnsanlarının Önünü Kesmek İstediğini Savundu.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son zamanlarda yapılan çıkışlarla Anadolu'ya topyekün hakaretlerin büyüdüğünü belirterek, YÖK, Köşk, KESK ve CHP'nin el ele Anadolu'nun bütün insanlarının önünü kesmek istediğini savundu.

Adıyaman'da "Demokratikleşme ve Sivil Toplum" konulu konferansta konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Gündoğdu, Anadolu insanına topyekün hakaret yapıldığını söyleyerek, "Bush'un sözcülüğüne soyunan Papa'nın bu çıkışı ilk değil, son da olmayacak. Dün Danimarka'da karikatür kriziyle baş gösteren Hz. İsa-Hz. Muhammed kardeşliğine tahammülsüzlük, bugün Batı'da Papa'nın çıkışıyla, Türkiye'de 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı'nın sözleriyle, misyonerlik faaliyetiyle, Anadolu'ya topyekkün hakaretiyle büyük bir ivme kazanmıştır" dedi.

Fransa'da sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasa tasarısının Meclis'te kabul edilmesine de değinen Gündoğdu, "Ancak içimizdeki Fransızlar da Fransa gibi değerlerimizden, başörtüsünden, milli meselelerimizden ve ülke sevdamızdan rahatsızlık duyuyor. Sayın Emin Alıcı'nın, sayın kelimesini sadece insan olduğu için gerçekte hak etmediğinin altını çizerek söylüyorum, bu çıkışı karşısında sessiz kalan medyanın acaba fikir hürriyetine saygısından mıdır? Atilla Yayla'nın çıkışı karşında yargısız infaza koşmaları da medyamızın ne kadar ülke gerçeklerine ve fikir hürriyetine Fransız olduğunu gösteren somut bir adımdır" diye konuştu.

Demokratikleşmenin önünde ciddi engeller olduğunu kaydeden Gündoğdu, bu engellemenin başında Anayasa'nın geldiğini ileri sürdü. Anayasalar'ın bugüne kadar sisli havalarda yazıldığını söyleyen Gündoğdu, "Hem 1961, hem de 1982 Anayasası'nda milletin değerlerine önem veren anlayışlar, YÖK gibi kurumların keyfi yaklaşımlarıyla sabote edilirliğini maalesef bünyesinde bulundurmuştur. YÖK'ün bütün çıkışlarını alt alta koyduğunuzda ne bilim sıfatıyla, ne özgürlük sıfatıyla, ne de vergisiyle ayakta durdukları milletin değerleriyle örtüşmediklerini görürsünüz. YÖK, Köşk, KESK, CHP el ele Anadolu'nun bütün insanlarının önünü kesmeye çalışıyor. Çağrıda bulunuyorum AK Parti iktidarına. YÖK gibi milletin değerlerine kayıt şart düşenlere haddini bildirirsek, önceki siyasetçiler gibi seçimlerde hüsrana uğramazsınız. Milletin beklentileri doğrultusunda hareket etmeli ki, had bildirmeye kalkışanlar hadsizliklerinin farkına varsınlar" şeklinde konuştu.

Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"57. Hükümet'in 40 bin devlet memurunu fişleyerek, bir kanun hükmünde kararnameyi veto edişinde ümidimiz artmıştı. Ama görüp görebileceğimiz rahmet sadece oymuş ondan sonra maalesef bir daha göremedik. Biz siyasetçilerin karakolda doğru söyler mahkemede şaşar, muhalefette söylediğini iktidarda unutur yaklaşımına çok alışmıştık. Ama Cumhurunbaşkanı olması gerekenin Cumhur'un beklentisi doğrultusunda değil, Cumhur'a had bildirme konusunda açıklama yapmasına alışık değiliz. Alışmak istemiyoruz, veda gününüzü dört gözle bekliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title