Haberler

Adil Öksüz'ün ABD Başkonsolosluğu Tarafından Aranması

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Levent Gök, “Hükümetin Adil Öksüz’ün ABD Başkonsolosluğu tarafından aranmasının üzerine gitmesi gerekir. Gerçekten rutin bir açıklama mıdır?

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Levent Gök, "Hükümetin Adil Öksüz'ün ABD Başkonsolosluğu tarafından aranmasının üzerine gitmesi gerekir. Gerçekten rutin bir açıklama mıdır? Bu iş böyle mi yapılıyor?" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Levent Gök, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gözaltına alındıktan sonra salıverilen Akıncı Üssü iddianamesinin 2 numaralı sanığı Adil Öksüz'le ilgili açıklamalarda bulundu. Gök, "Adil Öksüz'ü darbe teşebbüsünü yaşandığı geceden itibaren salıverilmesi ardındaki siyasi güç mutlaka ortaya çıkartılmalı. Çok yüksek himaye gördüğü belli olan bir kişidir, devletin bu konuda kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar içinde bulunmadığı ortadadır. Adil Öksüz'ün bağlantıları, nasıl himaye edildiği ve son kez Amerikan Başkonsolosluğunca aranması da olaya bir başka boyut katmıştır. Hükümet yetkililerinin Adil Öksüz olayının bütün gelişmelerini açıklayamayacak pozisyonda olduklarını görüyoruz. Adil Öksüz Türkiye'de saklanıyor ise bugüne kadar bulunmayış gerekçesi de açıklanmalıdır. Neden bulunamıyor? Adil Öksüz'ün yakalanması pekala mümkündür. Ama gizlenen, saklanan gerçeklerin arkasındaki Adil Öksüz olayı Türkiye'de muammaya dönüşmek üzeredir. İktidar partisi de kamuoyunu tatmin edecek açıklama yapamıyor" diye konuştu.

Adil Öksüz'ün ABD Başkonsolosluğu tarafından aranması hakkında da konuşan Gök, "Amerikan Dışişleri Bakanı 'rutin bir açıklamadır' dedi. Sayın Dışişleri Bakanı da 'Bizde bunu böyle anlamak durumundayız' dedi. Hükümetin bu konunun üzerine gitmesi gerekir. Gerçekten rutin bir açıklama mıdır? Bu iş böyle mi yapılıyor? Yoksa olayın arkasındaki tablo nedir?" açıklamasında bulundu.

Levent Gök, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınmasıyla ilgili olarak da, "Halk Bankası'nın kamu bankası olması nedeniyle iktidarın, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısının böylesine muameleyle karşılaşmasının ardındaki gerçekleri paylaşması ve soruşturmayla ilgili kamuoyunu aydınlatması gerekir. Ne olmuştur da Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Amerika'da tutuklanmıştır? Rıza Zarrab ile ilişkisi nedir? Halk Bankası'nda Rıza Zarrab'ın Amerika'nın soruşturduğu konularda iş birliği mi yapmıştır? Bu konularda berrak, şeffaf açıklamalara ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca önümüzdeki eğitim yılından itibaren ilkokullarda el yazısı uygulamasının kaldırıldığını hatırlatan Gök, "Bir yanlışı altı yıl sonda telafi etmeye çalışıyorlar. O altı yıllık süre içinde öğrencilerinde ağır bir mağduriyete uğradığı ortada. 4+4+4'ten dönülme zamanı gelmiştir. Türkiye'nin eğitim sistemi giderek çökmekte. Bu yılki YGS sınav sonuçlarına baktığımızda, barajı aşanların oranının yüzde 70-71 olduğu görülmekte, geçen yıl yüzde 76'ydı. Artık Türkiye'de eğitim öğrencilere öğretmekten, bilgi vermekten çok niteliğini ve kalitesini düşürmüş bir şekilde öğrencilerimiz mağdur eden bir tablo içerisinde karşımıza çıkmakta" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Halk Bankası Levent Gök Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title