Haberler

Açba Kendini Savundu : "Referans Değil, Bilgi Notuydu"

AKP Afyon Milletvekili Açba, Hakkında Çıkan "İskoçyalı İşadamı Tam Stewart'ın, ABD 'de Riverhead Kasabasında 750 Milyon Dolarlık Projeye, Afyon 'Dan Bedelsiz Olarak Aldığı Arazileri ve Afyon Milletvekili Sait Açba'nın Teminat Mektubunu Referans Gösterdi" İddiaların ve Haberlerin Asılsız Olduğunu Söyledi.

AKP Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Afyon Milletvekili Sait Açba, hakkında çıkan "İskoçyalı işadamı Tam Stewart'ın, ABD 'de Riverhead kasabasında 750 milyon dolarlık projeye, Afyon 'dan bedelsiz olarak aldığı arazileri ve Afyon Milletvekili Sait Açba'nın teminat mektubunu referans gösterdi" iddiaların ve haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Açba TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

"Afyonkarahisar'da 700 milyon dolarlık ''Kar Vadisi'' yapmak isteyen İskoçyalı işadamı Tom Steward'ın, ABD'de kredi almak için Afyon'dan kendisine verilen arazileri ve Sait Açba'nın mektubunu teminat gösterdiği" iddialarının asılsız olduğunu belirten Açba, bu haberlerin yalan olduğunu söyledi.

Açba, "Stewart ve ortakları Şubat'ın ilk haftasında ABD'ye gittiler ve ABD ziyareti ile ilgili olarak Türk ortaklarına fax çektiler. Faxın içeriği şu; yatırımcılar diyor ki, Afyon Projesi tamamlandıktan sonra bir Riverhead'da benzer bir projeyi yapacağız ve bu kasabaya gidip yetkilerle bir görüşme düşünüyoruz" şeklinde hatırlatan Açba, olayın aslının farklı olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti;

OLAYIN ASLI BU

"Gerçekten Riverhead'a gidiyorlar. Türkiye'de Afyon'a yatırım talebinde bulunduklarını ve Türk hükümetinden ciddi destek ve teşvik gördüklerini ifade ediyorlar ve Riverhead yetkilileri de son gelinen noktayı sorduklarında, tahsis işlemlerinin son durumu ile ilgili tarafımdan yazılı yazının ingilizcesini takdim ediyorlar. Tahsis onayının da yakında geleceğini, arzu ederlerse onayı da takdim edebileceklerini ifade ediyorlar. Olayın esası bu. Kendileri ile temas kurduk, Olay bu şekilde cereyan etti.Ben söz konusu firmaya referans mektubu değil, çalışmalarla ilgili bilgi notu gönderdim.İşleyen mekanizmayı kontrol ettim. Baş vuran bir şirketin yürüyen işlemleriyle ilgili bilgilendirme notuydu. Gayet normal. Ben emin olmadığım insanlara referans vermem. Benim mektubumu referans olarak değil, örnek olarak göstermişler."

YATIRIMLARIN PEŞİNE DÜŞÜYORUZ

Açba, milletvekillerinin bölgeleri için yatırımların peşine düştüğünü, bürokrasiyi hareketlendirdiklerini, bölgeleriyle ilgili yatırımları dışarıya tanıttıklarını belirterek, "Bu çalışmaların sonucunu alıyoruz. Her siyasetçi bölgesinin kalkınmasını ister. Milletvekilleri olarak yatırımların peşine düşüyoruz Bürokrasiyi hareketlendiriyoruz. Bölgemizle ilgili yatırımları dışarıya tanıtıyor sonucunu da alıyoruz. Ben yürüyen işleri takip etmek için bilgi notu gönderdim" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title