Haberler

ABD'li Cıt Kefeni Yırttı, Bizde Dolar 1.50 Tl Oldu

İflasın Eşiğinde Olan ABD'li Cıt Group'un Bu Durumdan Kurtulmaya Yakın Olduğu Haberleri Piyasalarda Bayram Havası Yarattı.

İflasın eşiğinde olan ABD’li CIT Group’un bu durumdan kurtulmaya yakın olduğu haberleri piyasalarda bayram havası yarattı.

Yurtdışı borsalar hızlı yükseliş kaydederken, içeride dolara olan talep 1.50 lira seviyelerine gerileyerek 7 ayın en düşük seviyesini gördü. Yurtdışındaki iyimser havadan destek alan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) yüzde 1.39 oranında yükseliş kaydetti.

Parite hızlı yükseldi

ABD’de kobilere kredi sağlayan ve iflasın eşiğinde olan CIT Group hakkında ABD hükümetinin yardım elini uzatmadığı bankanın yaklaşık 3 milyar dolarlık acil kaynak sağladığı haberleri gündeme geldi. Bu olumlu gelişme, risk iştahının gelişmekte olan piyasalara olan ilgiyi artırmasını sağladı. Yatırımcıların güvenli liman olan dolardan çıkışı ile Euro’nun bu para birimi karşısında değer kazandı. Euro dolar paritesi 1.42 seviyesini aştı.

CIT Group haberi ile birlikte Asya borsalarında da hızlı değer kazançları gözlendi. Hong Kong yüzde 3.7, Çin Borsası yüzde 2.4, yükseliş kaydetti. Güney Kore, Tayvan ve Avustralya borsalarında da yüzde 1.5 civarında değer artışları gözlendi. Güne bu olumlu gelişme ile başlayan Avrupa borsalarında da yön yukarı oldu. Alman Dax endeksi yüzde 1.5’un üzerinde seyrederken, Fransa CAC endeksinde ise yükseliş yüzde 2’ye dayandı.

İMKB yüzde 1.4 arttı

Asya ve Avrupa borsalarını takip eden İMKB Ulusal 100 Endeks’i yüzde 1’in üzerinde prim ile güne 38 bin 183 puana kadar yükselişle başladı. Yılın en yüksek seviyelerine doğru hareket eden borsa ikinci seansta yüzde 1’in üzerinde değer artışı ile hareket etti. Gün sonunda yüzde 1.39 oranında yükseliş kaydeden borsada kapanış 38.250 puandan gerçekleşti.

Döviz piyasasında da yabancı girişi gözlendi. bankalararası piyasada cuma günü 1.53 lira seviyesinde seyreden dolar, dün açılışın ardından hızla gerilemeye başladı. Gün içinde 1.5030 liraya kadar düşüş gerçekleşti. Bu seviye aralık ayından bu yana ilk kez görülmüş oldu. Bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla dolar yeniden 1.51 lira seviyesine kadar çıkan dolar bugün valörlü işlemlerde 1.5093 liradan işler gördü ve serbest piyasada kapanışı 1.5100 liradan yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title