Haberler

Trump, NATO Zirvesi Sonrası Almanya ve Rusya'yı Eleştirdi: Yararı Nedir?

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump, NATO zirvesi sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Almanya'nın Rusya'ya gaz ve enerji için milyarlarca dolar ödemesinin NATO'ya yararı nedir?" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump NATO zirvesinden sonra Avrupa ülkelerini topa tuttu. NATO'nun ekonomik açıdan ABD'ye verdiği zararı açıklayan Trump, Almanya'nın Rusya ile gerçekleştirdiği ticareti de sert sözlerle eleştirdi.

"ABD, TİCARETTE MİLYONLARCA DOLAR KAYBEDİYOR"

Trump, "Almanya'nın Rusya'ya gaz ve enerji için milyarlarca dolar ödemesinin NATO'ya yararı nedir? Neden 29 ülkeden sadece 5'i yükümlülüklerini yerine getiriyor? ABD, Avrupa'nın korunması için para ödüyor sonra da ticarette milyarlarca dolar kaybediyor. Her ülke 2025 yılından önce Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'sının (GSYH) yüzde 2'sini ödemeli" ifadelerini kullandı.

NATO'DA EN ÇOK PARA HARCAYAN ÜLKE ABD OLDU

NATO üyesi ülkeler 2018 yılında savunmaya toplam 1 trilyon 13 milyar 406 milyon dolar ayıracak. İttifak içerisinde en fazla savunma harcamasını ABD gerçekleştirecek. ABD, 706 milyar 63 milyon dolarla NATO'nun toplam savunma harcamasının yarıdan fazlasını tek başına yapacak.

TÜRKİYE, 15 MİLYAR 219 MİLYON DOLARLIK SAVUNMA HARCAMASI YAPACAK

ABD'yi en yakın, 61 milyar 508 milyon dolarla İngiltere, 52 milyar 25 milyon dolarla Fransa, 51 milyar 9 milyon dolarla Almanya, 25 milyar 780 milyon dolarla İtalya, 21 milyar 601 milyon dolarla Kanada izleyecek. Türkiye, 2018'de toplam 15 milyar 219 milyon dolarlık savunma harcaması gerçekleştirecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Donald Trump Almanya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title