Haberler

Bu da seçim kuyruğu: AB MODEX Tatbikatının Bulgar ekibi başka okula yönlendirildi

Güncelleme:

Bu da seçim kuyruğu: AB MODEX Tatbikatının Bulgar ekibi başka okula yönlendirildi Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesinde çifte vatandaşlar oy kullanma heyecanı yaşarken, okulun önünde uzun kuyruklar oluştu.

Bu da seçim kuyruğu: AB MODEX Tatbikatının Bulgar ekibi başka okula yönlendirildi

TEKİRDAĞ - Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesinde çifte vatandaşlar oy kullanma heyecanı yaşarken, okulun önünde uzun kuyruklar oluştu. Oy kullanmaya gelen AB MODEX Tatbikatının Bulgar ekibi de yoğunluk sebebiyle başka okullara yönlendirildi.

Bulgaristan'daki Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri sebebiyle ülkede yaşayan çifte vatandaşlar, oy kullanmak için sandık başına gitti. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesinde de vatandaşlar oy kullanmak için sabah saatlerinden itibaren ilçe merkezi ve ilçelerde belirlenen okullara akın etti. Bulgaristan'daki seçim yarışında Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı ve Türk Milletvekillilerinin de olması Tekirdağ'dan seçimlere olan ilgi ve heyecanı oldukça yüksek. Seçim heyecanı sebebiyle yüzlerce vatandaş, belirlenen okula birden akın edince, okulun önünde uzun sıralar oluştu.

AB MODEX Tatbikatının Bulgar ekibi de oy kullanmaya geldi

Uluslararası AB Modex Tatbikatı için Tekirdağ'da bulunan Bulgaristan arama ve kurtarma ekibi de Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanmaya geldi. Okulun önüne gelen ekipler, sıraya girerek bir süre bekledi. Daha sonra yoğunluk sebebiyle AB MODEX Tatbikatının Bulgar ekibi daha sakin olan Muratlı İlçesindeki bir okula yönlendirildi.

Ülkedeki tüm partiler bu seçimler için bir araya geldi

Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerince de seçimler için okula gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Bence önemli bir seçim. Özellikle çifte vatandaşlarımızın katıldım sağladığı güzel bir gün. Süleymanpaşa'da yoğun bir katılımda var. Sayı bayağı yüksek olacak gibi gözüküyor. Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızın özlük haklarında çok daha üst seviyede korunması, bu konuyla ilgili bu hakların en iyi şekilde değerlendirilmesiyle ilgili orada mecliste güçlü olmaları gerekiyor. O bağlamda ciddi bir ilgide var. İlk defa bir Türk Cumhurbaşkanı adayımız var. Dolayısıyla böyle değerlendirdiğimizde, Bulgaristan seçimler, gerçekten önemli. Hem bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir durum söz konusu, hem de Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızın, buradaki göçmen vatandaşlarımızın haklarının daha kuvvetli olduğu bir seçim olacak diye düşünüyorum. Biz yaklaşık 10-15 gündür sürekli bu konuyla ilgileniyoruz. Onun için hazırlıklar yapıldı. Yani bizde de herkes bir araya geldi. AK PARTİ, CHP, MHP ve İYİ parti grubu herkes bu konuyla ilgili tek yürek oldu. Sonuçta soydaşlarımızın geleceği ile ilgili bir karar verilecek. Dolayısıyla herkesin her şeyi bir kenara bırakıp üstüne düşeni yapması gereken bir gündeyiz. O yüzden mutlu ve güzel bir gün" dedi.

(HLD-

Sırada bekleyenler

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Süleymanpaşa Bulgaristan Tekirdağ Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title