Haberler

Aa Ödüllü Fotoğraflar Sergisi Açıldı

Anadolu Ajansı (Aa) Muhabirlerinin Farklı Yıllarda Çeşitli Yarışmalarda Ödül Kazanan Fotoğraflarının Yer Aldığı 'Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar' Sergisi Açıldı.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin farklı yıllarda çeşitli yarışmalarda ödül kazanan fotoğraflarının yer aldığı ''Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar'' sergisi açıldı.

Bersay İletişim Enstitüsü'nde açılan sergide, AA muhabirlerinin 1994-2009 yılları arasında değişik kategorilerde ödül alan 25 fotoğrafı yer alıyor.

Muhabirlerin objektiflerinden yansıyan bu kareler, ülke gündeminden çeşitli yansımaları ortaya koyduğu kadar düşündürücü bir yolculuğa da çıkarıyor.

Serginin açılışında konuşan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, 89 yıllık geçmişe sahip AA'nın önümüzdeki sene 90. yılını kutlayacağını söyledi.

AA'nın tanıtımına katkı sağlayacak serginin Bersay gibi iletişim alanında uzman bir kurumda açılmasının kıvanç verici olduğunu ifade eden Bengi, şunları kaydetti:

''Gerçekten Atatürk'ün iletişime verdiği önem açısından AA çok özel bir örnek. Meclis'ten hemen önce, Türkiye Devleti'nin temellerinin atılmasından hemen önce, yapacaklarını duyuracak olan kurumu oluşturması, öncelikle AA'yı kurması, Atatürk'ün iletişime ne kadar değer ve önem verdiğinin en somut göstergesidir. Dün, kurucumuzun ebediyete intikalini andık. Vefat yıl dönümünü dün idrak ettik. Atatürk'ün vefatı dolayısıyla Dolmabahçe Sarayı'nda bir fotoğraf sergimiz açıldı. AA, fotoğraf arşivini zenginleştirecek bir projeyi koleksiyoner Hanri Benazus ile hayata geçirdi ve geçtiğimiz aylarda kendisiyle hazırladığımız bir protokol çerçevesinde, Atatürk fotoğraflarının kullanımı AA'ya aktarıldı.''

-''ÇOK SEÇKİN 25 FOTOĞRAF SERGİLENİYOR''-

Bu proje kapsamında, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara'da da ''Gülen ve Gülümseyen Atatürk Fotoğrafları'' sergisini açtıklarını anlatan Bengi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerçekten Ankara'daki sergi, basının da çok büyük ilgi göstermesiyle geniş kitlelere aktarıldı. Dolmabahçe'de açtığımız sergi de orayı ziyaret eden her Türk vatandaşının, Atatürk sevgisiyle dolu herkesin uğrak yeri haline geldi. Çok büyük bir izleyici kitlesi oluştu. Basının katkısıyla bu, Türkiye'ye duyurulmuş oldu. Şimdi bugün farklı bir konseptte sergi açtık. Bizim ödüllü fotoğraflarımız çok, ama ödüllü fotoğraflarımızın içinden çok seçkin 25 fotoğraf sergileniyor. Beğenileceğini umuyorum.''

AA'nın arşivinin sadece AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşmadığını bildiren Bengi, arşivde AA'nın kuruluşundan 1970'li yıllara kadar olan dönemdeki fotoğraf eksikliğini gidermek için, dönemin fotoğraf sanatçılarının, kamu kuruluşlarının ya da koleksiyonerlerin elindeki fotoğrafları kuruma kazandırdıklarını söyledi.

Bengi, ''Fotoğraf arşivimizi zenginleştiriyoruz. Bu yılı tüketmeden arşivdeki fotoğraf sayımızı 1 milyona ulaştırmış olacağız'' dedi.

Bersay İletişim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arın Saydam da AA'nın 89 yıllık geçmişinin Türkiye Cumhuriyeti tarihi için çok önemli olduğunu belirterek, AA'nın, Kurtuluş Savaşı döneminde haberlerin halka doğru bir şekilde duyurulması amacıyla kurulduğunu hatırlattı.

AA'nın kuruluşunda çok önemli isimlerin yer aldığını dile getiren Saydam, genç Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyaya tanıtmak gibi bir hedefi üstlenen kurum olan AA'nın sergisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Saydam, AA'nın, temelleri sağlam atılmış, değerlerine sahip çıkan ve geleceği doğru tasarlayan bir kurum olduğunu ifade ederek, ''Kurulduğu günden bu yana iletişimin kanallarını doğru bir şekilde kullanan bir yapısı var. Bu nedenle, Bersay İletişim Enstitüsü olarak bu sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Enstitümüzün AA'ya ve iletişime hizmet eden tüm basın mensuplarına kapısı her zaman açık olacaktır'' diye konuştu.

Sergi açılışına, AA Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı, İstanbul Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu, Haber Müdürü Zeki Gümüş de katıldı.

Sergi, 25 Kasım Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title