Haberler

80 Binde Devr-i Alem Parkı Hizmete Açıldı

Meram Belediyesi tarafından yapılan ve Konya turizmine önemli katkı sağlaması hedeflenen 80 Binde Devr i Alem Parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ziyarete açıldı.

Meram Belediyesi tarafından yapılan ve Konya turizmine önemli katkı sağlaması hedeflenen 80 Binde Devr-i Alem Parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ziyarete açıldı.

Bayram dolayısıyla parkta Konevi Tiyatro Topluluğu'nun organize ettiği gösteriler, çocukların beğenisini topladı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bayramın tüm dünya çocuklarına barış, huzur, egemenlik ve sağlık getirmesini diledi. Resmi tatil nedeniyle vatandaşların parka yoğun ilgi gösterdiğini belirten Toru, parkın 80 bin metrekarelik alanda 3 bölümden oluştuğunu söyledi.

Birinci bölümde masal kahramanları ve Pamuk Şekeri Parkı, ikinci kısımda tarihi ve kültürel mirası yansıtan 120 minyatürden oluşan Cihan-ı Türk Parkı'nın, 3. bölümde ise 50 dinozor maketinin yer aldığı T-Reks Parkı olduğunu ifade eden Toru, şunları kaydetti:

"Kız çocuklarımız daha çok Pamuk Şekeri Parkı'na ilgi gösterirken erkekler T-Reks Parkı'na rağbet ediyor. Bayram nedeniyle tüm vatandaşlarımız ve çocuklarımız ücretsiz olarak parkı ziyaret etti. Önümüzdeki günlerden itibaren sembolik bir ücretle ziyaretler yapılacak. Parkımızın Konyamıza hayırlı olmasını diliyor, yapımında emeği geçen önceki belediye başkanımız Serdar Kalaycı, park bahçeler müdürlüğümüz, mühendislerimiz ve işçilerimize teşekkür ediyorum." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Meram Belediyesi Fatma Toru 23 Nisan Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title