Haberler

8. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Artvin'de düzenlenen 8. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında kente gelen halk oyunları ekipleri, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Artvin'de düzenlenen 8. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında kente gelen halk oyunları ekipleri, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Vali Doğanay, makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, ekipleri kentte ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Tulum festivalinin tüm dünya insanlarının kardeşliği ve kaynaşması adına çok önemli ve anlamlı bir etkinlik olduğuna işaret eden Doğanay, şöyle konuştu:

"Hepimiz farklı farklı kültürlerden ve farklı farklı annelerden dünyaya gelmişiz. Renklerimiz farklı, tenlerimiz farklı, dillerimiz farklı ancak hepimizin vazgeçemeyeceği ortak bir noktası vardır, o da insanlık noktasıdır. Hepimizin göz renkleri farklıdır ancak hepimizin gözyaşlarımızın renkleri hep aynıdır. Hepimiz ağladığımız zaman o renk aynıdır. Bunu unutmamalıyız."

Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz ise, festivalin en önemli amacının, insanlar arasında barış, dostluk ve sevginin yaşatılması ve güçlendirilmesi olduğunu vurguladı.

Artvin ve Rize illerinin ortak kültürü olan tulumun sesini özdeşleştirip halka birleştirerek tüm dünyaya duyurmak istediklerini kaydeden Cineviz, " Artvin, Türkiye'de ve dünyada folklor şehridir. Atabarı şehridir. Artvin'in halk oyunlarında Türkiye'de ve dünyada birincilikleri bulunan çok değerli bir ilimizdir." dedi.

Cineviz, festivalde tulumla ve horonla ülkelerin kardeşliğini birleştirerek, dünyaya kardeşlik mesajları vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Ziyarete, festivale katılmak üzere gelen Rize, Ankara, İstanbul halk dans toplulukları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Çeçenistan, Karaçay Malkar ekipleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Doğanay Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title