Haberler

40 Yıllık İçme Suyu Problemi Çözüldü

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde 40 Yıldır Su Problemi Yaşayan Yaygın Söğüt ve Göngören Köyleri İçme Suyuna Kavuştu. 40 Yıllık Su Özlemi Biten Köylüler Suya Kavuşmayı Kurban Keserek Kutlarken, Kadınlar İse Su Problemini Çözen Suşehri Kaymakamı Abdullah Demir'e Hayır Duaları Etti.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde 40 yıldır su problemi yaşayan Yaygın Söğüt ve Göngören köyleri içme suyuna kavuştu. 40 yıllık su özlemi biten köylüler suya kavuşmayı kurban keserek kutlarken, kadınlar ise su problemini çözen Suşehri Kaymakamı Abdullah Demir'e hayır duaları etti.

Su kaynağı olmayan Suşehri İlçesi'ne bağlı Güngören ve Yaygın Söğüt köylerinde, 40 yıldır halk sıkıntı çekiyordu. Bu köylere yakın olan Taşbayır Köyü'nde ise bir kaynak olmasına rağmen, köylülerin bu 2 köye Gökdere mevkiindeki su kaynağından su vermemesi üzerine sorun yıllardır çözülemiyordu. Konuyu öğrenen Kaymakam Abdullah Demir, geçtiğimiz ay bu köylere giderek, köylüler arasında anlaşma sağladı. Ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla bu köylerin ortak kullanımına açılması için su kayrağında çalışma başlatıldı. Çalışmanın tamamlanması sonrasında 2 köy içme suyuna 40 yıl sonra kavuştu. Bugün yapılan kaynak açılışı töreninde ise renkli görüntüler yaşandı. Suyun kanal açılışına Kaymakam Abdullah Demir, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Halil İbrahim Yıldırım, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Ahmet Öğretici, Nüfus Müdürü Sebahattin Bal ve Mal Müdürü Cemalettin Yıldız katıldı. Şebeke açılışını yapan Kaymakam Demir, ilk suyu kendisi içerken, 40 yıllık su hasretleri biten köylüler de bu durumu kurban keserek kutladı. Köylü kadınlar ise kendilerini büyük bir dertten kurtaran Kaymakam Demir'e hayır duaları ederek, "Eskiden çok zor şartlarda, traktörlerin arkasına bağladığımız su tanklarıyla Kılıçkaya Baraj Göleti'nden içme suyu taşıyorduk. 40 yıl sonra gelen içme suyumuz bizleri çok mutlu etti. Artık kendi evimizdeki çeşmelerden suyumuzu içebileceğiz" dedi.

(İG-SE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title