Haberler

4. Yılın Yerel Yöneticileri Ödül Töreni

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Belediyeler Yasası'nı, Büyükşehir Yasası'nı bu millet tartışşın istiyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Belediyeler Yasası'nı, Büyükşehir Yasası'nı bu millet tartışşın istiyoruz" dedi.

Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi'nin 4. Yılın Yerel Yöneticileri ödülleri, Kayseri Kültür Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ile il ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Mustafa Destici, burada yaptığı konuşmada, Belediyeler Kanunu ve Büyükşehir Belediyeleri Kanunu'nu milletin tartışması gerektiğini kaydetti.

Destici, "Bunlar kapalı kapılar arkasında hazırlanarak tartışılıp veya dar bir çerçevede getirilip meclis çoğunluğuyla bir oldu bittiye getirilsin istemiyoruz. Çünkü, Türkiye'nin yerel anlamda yönetimini elinde tutan arkadaşlarımızın belediye başkanlarımızın, belediye meclis üyelerinin tamamının görüşünün alınması lazım" dedi.

13 ilin büyükşehir olacağını anımsatan Destici, illerin büyükşehir olmasında nüfusun tek belirleyici unsur olmaması gerektiğini söyledi.

Destici, sözlerine şöyle devam etti:

"Büyükşehir olan illerin hazırlığı tamamlanıp, müjdesi verildi. Ama oradaki nüfus kriteri olarak karşımıza çıkıyor. Ne Avrupa'da ne de dünyada nüfus asla tek kriter olamaz. Bir yerleşim sayısına bakmanız lazım. Yüzölçümü büyüklüğüne bakmanız lazım. Ama maalesef Türkiye'de nüfus tek belirleyici unsur. Bunun bizim asla kabul etmediğimiz bir şey. Biz bunu hükümete de önerdik. Konuşmalarımızda da söylüyoruz. Eğer Büyükşehir Yasası yapılacaksa burada 3 kriter esas alınması lazım. Bunlar nüfus, yerleşim birimi sayısı, yüzölçüm mutlaka kıstas alınması gerekiyor. Büyükşehir yapılan vilayetlerde bütün köylerin, beldelerin mahalleye dönüştürülmesi taslak halinde. 5 binin hatta, 10 binin altında bütün ilçelerin de mahalleye dönüştürülmesi gibi bir hazırlık olduğunu biliyoruz. Belediyeler küçük devletçikler haline geldiği zaman Türkiye'nin şu anda yapısı buna uygun mudur değil midir- Onu da tartışılması gerekiyor. Kamuoyu bunu tartışşın, içselleştirsin doğrusu neyse o olsun."

KKTC DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise KKTC'yi ayakları üzerinde duran bir devlet haline getirmek istediklerini belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da KKTC'de 360 bin Türk vatandaşının bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin daima Kıbrıs Türkleri'nin yanında olduğunu ifade etti.

Bakır, "Rum kesiminden milletvekilleri Avrupa Konseyi'nde oy kullanabiliyor. Kuzey Kıbrısta'ki milletvekillerine oy kullanma hakkı tanınmıyor. Bu çok büyük bir haksızlıktır. Kanunlar geliyor, oylamaya sunuluyor, savunamıyorlar. Karar değişikliği veremiyorlar. Çünkü, Avrupa Konseyi onları muhatap olarak kabul etmiyor. Bu insan haklarına aykırıdır. İnsan haklarıyla bağdaşmaz. Avrupa Konseyinde onların haklarını her zaman müdafaa ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 660 aday belediye arasından seçilen 82 il ve ilçe belediye başkanına Pelin Gündeş Bakır tarafından ödülleri verildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ödülünü ise Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan aldı.

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anısına oğlu Serdar Denktaş'a da

"yılın dava ve siyaset adamı onur ödülü" verildi. Denktaş ödülü Mustafa Destici'den aldı.

Muhabir: Yemliha Kurt - Hamza Özdemir

Yayıncı: Orhan Canbulatel - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Kayseri Kıbrıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title