Haberler

Sudan'da taraflar sivillerin korunması için anlaşmaya vardı

Güncelleme:

Sudan'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri, sivillerin korunması ve insani yardım ulaştırılması konusunda anlaşmaya vardı.

Sudan'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri, sivillerin korunması ve insani yardım ulaştırılması konusunda anlaşmaya vardı.

Sudan'da ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmalar nedeniyle insani kriz yaşanıyor. Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde bir haftadır devam eden müzakerelerde, tarafların sonraki görüşmelerde kısa vadeli ateşkes üzerinde çalışma konusunda bildiri imzaladığı belirtildi. Ordu ve RSF birliklerinin ayrıca sivillerin korunması ve insani yardım sağlanmasını da taahhüt ettiği bildirildi.

Müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, iki tarafın ateşkes konusunda farklı görüşlerde olduğunu, müzakerecilerin Suudi ve ABD'li arabulucularla çalışarak 10 gün içinde anlaşma sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. ABD'li yetkili, tarafların imzaladığı bildiri çerçevesinde insani yardım akışının iyileştirileceğini, su ve elektrik hatlarının onarılması için çalışma başlatılacağını söyledi.

Çatışmalar sürüyor

Öte yandan, başkent Hartum'un girişindeki Halfaya'da dün yoğun çatışmalar yaşandığı bildirildi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Hartum'un yanı sıra Kuzey Hartum ve Omdurman üzerinde savaş uçaklarının görüldüğü, ancak çatışmaların önceki günlere kıyasla azaldığı ifade edildi.

Sudan'da daha önce imzalanan kısa süreli ateşkes anlaşmalarının ordu ve RSF birlikleri tarafından birçok kez ihlal edilmesi nedeniyle siviller çatışma bölgelerinden ayrılmaya devam ediyor. Elektrik ve su kesintileri ile yiyecek sıkıntısının yaşandığı aynı zamanda sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu ülkede, Birleşmiş Milletler verilerine göre 15 Nisan'dan bu yana 700 binden fazla kişi ülke içinde yerinden edildi, 150 bin kişi ise komşu ülkelere kaçtı.

Dünya Sağlık Örgütüne göre 600'den fazla kişi çatışmalarda hayatını kaybederken, 5 binden fazla kişi ise yaralandı. - HARTUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sudan Ordu 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title