Haberler

Sarıkamış'taki Orman Yangını 7 Gün Sonra Kontrol Altına Alındı

Sarıkamış'taki orman yangını 7 gün sonra kontrol altına alındıKARS - Sarıkamış'ta, geçen hafta başlayan ve 7'nci günün sonunda kontrol altına alınarak söndürülen orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Sarıkamış'taki orman yangını 7 gün sonra kontrol altına alındı

KARS - Sarıkamış'ta, geçen hafta başlayan ve 7'nci günün sonunda kontrol altına alınarak söndürülen orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 45 hektar alanın zarar gördüğü yangında çok sayıda çam ağacı yandı. Yangına araçlarla müdahale edebilmek için çok sayıda ağaç kesilerek araçlara iş makineleriyle yol açıldı.

Sarıkamış halkının seferber olduğu orman yangını vatandaşlarında cep telefonuyla anbean kaydedildi. Vatandaşların zehirlenme tehlikesine rağmen canla başla yetkililere yardımcı olurken, yangın bir hafta sonra ancak kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangın sonrasında ise soğutma çalışmaları başladı.

"Sarıkamış Belediyesi bütün imkanlarını seferber etti"

Yangının ilk gününden itibaren belediyenin bütün imkanlarını seferber eden Başkan Göksal Toksoy, vatandaşlarla birlikte söndürme çalışmalarına katıldı. Kars Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri, Kafkas Üniversitesi, Komando Tugayı ve Orman Müdürlüğü ekipleri de söndürme çalışmalarını koordineli bir şekilde yürüttü.

"Sarıkamışlılar ormanları için canını tehlikeye attı"

Yangının ilk dakikalarından itibaren araçların giremediği bölgelere ellerindeki kazma ve küreklerle giren vatandaşlar, yangının söndürülmesinin baş mimarı oldu. Canlarını tehlikeye atan, zehirlenme olasılığına rağmen yılmayan vatandaşlar, yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf etti. Vatandaşların yangın söndürme mücadelesi ise cep telefonlarıyla kaydedildi.

Yaklaşık 7 gün süren yangından 45 hektar alan zarar görürken, çok sayıda çam ağacı da yandı. Orman yangını sonrasında soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sarıkamış 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title