Haberler

En çok şehit veren Kastamonu'dan, Azerbaycan için mektup kampanyası

Güncelleme:

En çok şehit veren Kastamonu'dan, Azerbaycan için mektup kampanyası Tarihinde hiç işgal görmemesine rağmen Kurtuluş Mücadelesinde ülkenin kurtuluşu için en çok şehit veren Kastamonu'da Dağlık Karabağ'da zafer kazanan Azerbaycan için "Can Azerbaycan'a Bir Mektubum Var" kampanyası başlattı.

En çok şehit veren Kastamonu'dan, Azerbaycan için mektup kampanyası

KASTAMONU - Tarihinde hiç işgal görmemesine rağmen Kurtuluş Mücadelesinde ülkenin kurtuluşu için en çok şehit veren Kastamonu'da Dağlık Karabağ'da zafer kazanan Azerbaycan için "Can Azerbaycan'a Bir Mektubum Var" kampanyası başlattı. Kampanyası kapsamında tüm Türkiye genelinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da gösterdiği mücadelenin konu edinmesi hedefleniyor.

Tarihinde hiç işgal görmemesine rağmen Kurtuluş mücadelesinde en çok şehit veren Kastamonu, Karabağ'da Azerbaycan'ın elde ettiği zafer için harekete geçti. Bu kapsamda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi tarafından tüm Türkiye genelinde "Can Azerbaycan'a Bir Mektubum Var" kampanyası başlattı. Kampanyada 29 yıl önce Ermenistan tarafından işgal edilen Karabağ'ın Azerbaycan tarafından tekrar bağımsızlığına kavuşturulması konu edilecek. Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanan zaferine yönelik yazılan mektuplar, bizzat dernek tarafından Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisine elden teslim edilecek.

"Can Azerbaycan'a Bir Mektubum Var" kampanyasının tanıtımına yönelik bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, "Kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti'nin topraklarının yüzde 20'sini oluşturan Karabağ, 29 yıl önce Ermenistan tarafından işgal edildi. Birleşmiş Milletler kararlarına göre Azerbaycan toprağı olarak kabul edilen bölgede, tüm barışçıl yaklaşımlara ve girişimlere rağmen müzakere masalarında maalesef sonuç alınamamıştır. Azerbaycan, Karabağ'ı kurtarmak için haklı, zorlu ve başarılı bir askeri operasyon yürüterek, dün zaferini ilan etti. Bu süreçte, 7'den 70'e Türk halkı olarak biz de cepheden gelen haberlere odaklandık. Bir gözümüz cephedeydi, gönlümüzün yarısı hep Azerbaycan'daydı. Cepheden her gün güzel haberler gelerek yeni yerleşim birimleri kurtarıldı ve sonunda Ermenistan pes ederek yenilgiyi kabul etti. Karabağ'da dalgalanacak bayrak, bir daha hiç inmesin inşallah" dedi.

"29 yılın sonunda gelen sevincine ortak olmak için bu kampanyayı başlattık"

Mukaddes kutlu mücadeleyi zaferle taçlandıran Azerbaycan'ı yürekten kutladığını söyleyen Satıoğlu, "Muzaffer Azerbaycan ordusunun askerlerine Türk milletinin duygularını iletmek için bugün itibarıyla "Can Azerbaycan'a Bir Mektubum Var Kampanyası" başlatıyoruz. Kampanyamız 15 Aralık Salı günü sona erecek. Bu sürede derneğimize gönderilecek mektupları, başta Karabağ'da mücadele veren birlikler olmak üzere tüm Azerbaycan ordusuna ulaştırmaları için Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliğine teslim edeceğiz. Kampanyaya çocuğundan gencine, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına 81 ilimizden memleketimizin her köşesindeki insanlarımızı davet ediyorum. Mektuplarınızı derneğimize gönderin, Azerbaycan ordusuna ulaştıralım. Kardeşlerimizin 29 yılın sonunda gelen sevincine ortak olalım" diye konuştu.

Başkan Satıoğlu, konuşmasının sonunda kampanyaya destek veren herkesi teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Kastamonu Karabağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title