Haberler

25. Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni

TBMM Genel Kurulu'nda, 25. Dönem milletvekillerinin yemin töreni devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, 25. Dönem milletvekillerinin yemin töreni devam ediyor.

Genel Kurul'da yemin sırası Erzurum iline geldiğinde, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala kürsüye geldi. Bu sırada, bazı CHP ve MHP'li milletvekilleri,  "Anayasa'ya uymayacaksan yemin etme, 'Anayasa yok diyordun niye yemin ediyorsun Anayasa önünde" diye laf attı.

AK Parti sıralarından bazı milletvekilleri ise CHP ve MHP'lilere "susun" diye bağırdı.

Birleşimi yöneten Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, Ala'nın yemini eksik okuduğunu belirterek, yeniden okumasını istedi. Ala, ikinci kez and içtikten sonra yerine oturdu.

-Kürsüdeki suyu devirdi

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, kürsüdeki metin yerine yanında getirdiği yemin metnini okumak isterken eliyle su bardağını devirdi. Bektaşoğlu yemin ettikten sonra kavaslar,  kürsüyü ve etrafını temizledi.

Öte yandan,  Baykal'a birleşimi açarken eşlik eden en genç milletvekillerinden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ve AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler, yerini HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ile AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'a bıraktı.

Milletvekillerinin yemin töreni devam ediyor.

Kaynak: AA / Politika

Deniz Baykal Efkan Ala Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title