Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Karaloğlu, mesajında, öğretmenlik mesleğinin vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli olduğunu bildirdi.

Çocuklara okumayı yazmayı öğreten, insani, ahlaki ve vicdani duyguları, milli ve manevi düşünceleri aşılayan kişilerin öğretmenler olduğunu vurgulayan Karaloğlu, mesajına şöyle devam etti:

"Bizler 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' ifadesindeki geleneğin temsilcileri olarak, öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. Siz kıymetli öğretmenlerimizin gayret ve emekleriyle genç nesillerimizin tertemiz ve masum zihinlerini, iyilik ve güzellikle nakış nakış işleniyor. Bu ülke için bilim adamları, sanatçılar, devlet adamları, doktorlar, hukukçular, mühendisler sizler sayesinde yetiştirilebiliyor. Dolayısıyla sizler bizim geleceğimizin, yarınlarımızın mimarlarısınız. Ülkemizin 2023, 2071 vizyonlarına ulaşabilmesinde şüphesiz mihenk taşısınız."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." sözlerini anımsatan Karaloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde, yurt içinde ve dışında görev yapan tüm öğretmenlere şükranlarını sunduğunu belirtti.

Karaloğlu, "Terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitler başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi tek tek saygıyla, minnetle, ve rahmetle anıyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de çocukların yetişmesinde ailelerden sonra en büyük payın öğretmenlere ait olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Öğretmenler, yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır." sözleriyle yücelttiği, öğretmenlerin çok kutsal bir görevi ifa ettiğini kaydeden Türel, toplumların kalkınmasına ve ilerlemesine hız kazandıranın ve yeniliklerin özünü oluşturanların her zaman öğretmenler olduğunu bildirdi.

Türel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Antalya'da eğitimin en büyük destekçisiyiz. 445 öğretmenimizle onbinlerce çocuk, genç ve yetişkin Antalyalı'ya hizmet veriyoruz. Yasaların izin verdiği ölçüde eğitimin her alanına tüm imkanlarımızla katkıda bulunuyoruz. ASMEK, AKBEM kurslarımız, aile merkezlerimiz, kreşlerimiz, konservatuvarımız, spor kurslarımız, okullar ligimiz, engelli rehabilitasyon merkezimizle dev bir eğitim kurumu haline geldik. Başta beni yetiştiren, her zaman minnetle andığım öğretmenlerimin ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, saygıyla önlerinde eğiliyorum."

AK Parti Antalya Milletvekili Uslu

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, öğretmenlerin, "insanı en ideal şekilde eğitmek ve yetiştirmek" şeklinde tanımlanabilecek kutsal bir görevi yerine getirdiğini, insanı yetiştirmenin aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşası olduğunu aktardı.

İlk emri "Oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak, öğretmenlere şükran borçlu olduklarını belirten Uslu, "Değerli öğretmenlerim sizlere ümit bağlayanlardanım. ve sizlerden beklentimiz, ümit dolu çocuklarımızın ümit filizlerinin bahçıvanları olun. Ne kadar çok filiz, gül açarsa, bahçemiz o kadar güzel olacak. Siz öğretmenlerimizden, emanet ettiğimiz çocuklarımızı sevgi, güzellik ve iyilik üzerine yetiştirmeniz konusunda gayret bekliyoruz." dedi.

Geleceğe ilişkin hedeflere ulaşabilmek için öğretmenlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Uslu, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacağını ifade etti.

Uslu, "İlkokul öğretmenim Mehmet Ali Aydil başta olmak üzere yetişmemde büyük emeği geçen tüm öğretmenlerime bu vesile ile şükranlarımı sunuyorum, ellerinden öpüyorum. Tüm emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Kara

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da eğitim-öğretim sisteminin temel taşı olan öğretmenlerin gelecek nesillerin inşasında çok önemli bir sorumluluk üstlenerek Türkiye'nin geleceğini yönetecek bireylerin yetişmesinde büyük emekler harcadıklarını kaydetti.

Öğretmenlerin üstlendikleri sorumluluk bir ülkenin geleceğinin emanet edileceği nesilleri yetiştirmekle beraber aynı ülkenin geleceğini de şekillendirdiğini kaydeden Kara, "Aydınlanma, çağdaşlaşma, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri izleme gibi çağın gereksinimlerini topluma yansıtan ve bu yolda yakılan meşaleyi en önde taşıyan eğitimcilerin yetiştireceği nesiller Türkiye'nin çağdaşlaşma yolundaki en önemli güvencesidir. Ancak bugün maalesef binlerce öğretmen, öğrencisiz, milyonlarca öğrenci de öğretmensiz bir durumdadır. Eğitimcilerimiz ihraç edilmiş, öğretmenler atanamamış, mesleğini ifa etmeye çalışanlar ise ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya bırakılmıştır." ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder." sözlerini anımsatan Kara, bunu kendine pusula edinmiş, bilimsel ve çağdaş bir eğitim sistemini kendisine görev edinmiş, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için tüm zorluklarla mücadeleyi göze almış tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını bildirdi.

ATSO Başkanı Çetin

ATSO Başkanı Davut Çetin ise öğretmenlerin geleceği devralacak çocukları ve gençleri fedakarca eğitip bilimle besleyerek kutsal bir görevi yerine getirdiklerini bildirdi.

Bir bireyi yetiştirip topluma kazandırmanın manevi hazzını ancak öğretmenlik mesleğini yapanların hissedebileceğini kaydeden Çetin, mesajına şöyle devam etti:

"Öğretmenler, hayatı ve dünyayı güzelleştiren, insanlığı geliştiren ve değiştiren bilge kişilerdir. Bireyi yetiştirip topluma kazandırmanın manevi hazzı başka bir meslekte kolay bulunamaz. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin olduğu kadar, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. Atatürk'ün önderliğinde milletimizin verdiği büyük Kurtuluş Savaşı mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni hak ettiği düzeye çıkarmak için öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Ülkemizin sorumluluk duygusu gelişmiş, araştıran, okuyan, sorgulayan, çalışan, insana ve emeğe saygılı, ülkesine katma değer kazandıracak nesle ihtiyacı var. Böyle bir nesil ancak bu vasıfları taşıyan öğretmenlerimiz sayesinde yetiştirilebilir. Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anarken, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarım."

Kaynak: AA / Güncel

Öğretmenler Günü Menderes Türel Salim Uslu Antalya Politika Güncel Haberler

title