Haberler

15 Temmuz Ruhu'nu İşlediler

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Genç Liderler Kulübü tarafından “15 Temmuz Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Genç Liderler Kulübü tarafından "15 Temmuz Ruhu" konulu konferans düzenlendi.

GAÜ Milenyum Senato Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "15 Temmuz Ruhu" konulu konferansı AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletinin birlikteliği ve onuru ile tüm siyasi parti liderleri, basının vatan ve bayrak aşkı ile önlendiğini belirtti. Prof. Dr. Öztürk, hainlerin 15 Temmuz günü darbe girişiminin, Türk milletinin iradesine sahip çıkmasıyla birlikte '15 Temmuz Demokrasi Bayramı'na dönüştüğünü ve bu bayramın sarsılmaz birlikteliği ile kendisini kanıtlayan yüce Türk milletinin olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Öztürk, "Büyük milletimiz metanetini, onurunu, hassasiyetini ve insanlığını her zaman sabırla korumalıdır. Sağduyusuyla dünyaya örnek olmalıdır. Dünyaya büyük bir demokrasi örneği verilmiştir. Barış ve özgürlük için Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet var olacaktır. Çünkü ona her zaman sahip çıkan Yüce Milleti vardır. Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir" dedi.

"Yalnız kalmış olsak da ciddi bir mücadele verdik"

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptığı konuşmada, 40 yıllık süreçte kendisini gizlemeye odaklanmış bir yapının bir anda sökülüp atılmasının zor olduğunu, tamamen ortadan kalkmasının biraz süreç alacağını belirtti. Dağ konuşmasının devamında ise, "Ben şu anda FETÖ'nün organizasyon becerilerini ciddi anlamda kaybettikleri kanaatindeyim. FETÖ ile mücadelemiz yalnızca 15 Temmuz sonrası değil, öncesinde de devam ediyordu. 40 yılda oluşmuş olan bir yapıyı bir anda söküp atmak kolay olmayabilir. Mücadele noktasında MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılmasından bu yana gelen tasfiye yönünden bir süreç var. 17-25 Aralık'tan sonra dahi FETÖ ile mücadelede yeterli desteği almadık. O dönemde şu anki mücadele gibi bir mücadele başlamış olsaydı sonuç daha farklı olabilirdi. Dershaneler süreci ve 17-25 Aralık'tan sonra da yalnız kalmış olsak da, ciddi bir mücadele verdik. FETÖ'cü emniyet ve yargı mensupları ile sivil ayağıyla ilgili ciddi mücadele verdik. Neticede 15 Temmuz'a geldiğimizde aslında devletin birçok kurumunda bazen yavaş, bazen hızlı giden bir mücadele vardı. 15 Temmuz'dan sonra da bu mücadele hızlı bir şekilde devam ediyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hamza Dağ AK Parti İzmir Girne Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title