Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Mersin'in, Tarsus, Silifke ve Mut ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.

Mersin'in, Tarsus, Silifke ve Mut ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi.

Tarsus ilçesinde Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, beraberindeki heyetle birlikte, 15 Temmuz Şehitleri Müzesi'ni ziyaret etti.

Etkinlikte, müzedeki darbe girişimini anlatan tablo ve resimler incelendi.

Silifke ilçesinde de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı'ndaki etkinlikte, fidanların bakımı yapılıp, yeni fidanlar dikildi.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Arbaş, 305 Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Mustafa Söylemez ve vatandaşlar katıldı.

Mut ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Halk Eğitim Merkezinde anma programı düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, programdaki konuşmasında, darbe girişiminin, ölümü göze alarak sokakları ve meydanları dolduran Türk milleti tarafından engellendiğini belirterek, "O gece sokaklarda tüm fertleriyle tek yürek ve tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye ve bunların işbirlikçi düşman devletlerine çiğnetmeyen büyük Türkiye ve yüce Türk milleti vardı." dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler ve öğretmenlerin şiir okumasıyla devam eden etkinlik sonunda fotoğraf sergisi gezdildi.

Kaynak: AA / Güncel

Silifke Tarsus Mersin Mut Politika Güncel Haberler

title